Nydelig sted, jeg er enig i det. Mitt poeng er imidlertid følgende: Skal man ha unike matopplevelser, så søker man det som er unikt for et sted. Louis Vitton kjøper man nå på alle internasjonale storflyplasser. Franske kjøkkensjefer har sine "flaggskip" i nesten alle store internasjonale byer, som NYC. Jeg har vært på mange av disse. De er ypperlige, som en Louis Vitton veske er flott. Men skal man søke det unike, søker man New York Food.. Jo, det er et begrep eksisterer i aller høyeste grad. På engelsk heter det kanskje "Kitchen of New York"...På norsk sier man New York mat, eller New York Food. At "Kitchen of New York" skulle overesettes til noe helt annet på svensk, beklager jeg at mitt spåkøre aldir har oppfattet. Begrepet omfatter en blanding ("fusjon", hvis norsk er vanskelig å forstå") av tradisjonell amerikansk mat, sør-amerikansk, kinesisk, jødisk, afrikansk, øst-europeisk (jeg vet om en fatanstisk rusisk restaurant her), og ikke minst italiensk... og mye, mye mer, men fransk ? vel... jo, primært gjennom sørstatene... Det er da dette med turistbrosjyrene kommer inn. Mens dere da spiser dyre middager sammen med koreanere, kinesere og skandinaver (ja, hvorfor så mange utlendinger?), prøvde jeg i dag en spennede restaurant for 15 % av prisen.. Siden "Sylvi's", som jeg nevnte som en av "10 restaurants that changed America", ikke er nevnt i Michelin, og det forstår jeg er et kriterium for å spise her (lurer på hvordan man overlevde i Shanghai før de fikk sin føste liste nå denne uken), gikk jeg igjen på Red Rooser, naborestauranten. Den er nevt i Michelin. Vidunderlig.
Verden er spennende for den som tør å utforske den, også på matfronten. Bon apetit!