Nedgraderad status hos Aegean, men med giltigt guldkort

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Mattias Edstrom, 1 December 2015.

 1. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fick idag ett mejl från Aegean där jag flyttats ner till Silver från Guld och att nytt kort är påväg. Dock så är mitt guldkort giltigt till och med den 24/1-2016. Någon som vet om jag kommer nekas inträde till Guld loungen på Arlanda? Jag har ett giltigt kort men en annan status i Aegeans system. Känner "datorn" av den nya statusen när de swipar mitt fysiska guldkort på Arlanda? Det handlar om tisdag nästa vecka då jag flyger till Shanghai. Har ju som C klass pax tillgång till den vanliga loungen men vill gärna komma in i den bättre Guld loungen ;-)
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är status i systemet som ska gälla. Det är inte bara så att Aegean är lite tidiga med att skicka ut kortet då? Det verkar ju lite skumt om de skulle nedgradera dig i förtid när det är så kort tid kvar tycker jag.
   
  Mattias Edstrom gillar detta.
 3. 090034208

  090034208 Medlem

  Ort:
  Vaa
  Land:
  Finland Finland
  Aegean brukar ju inte precis vara snabba med att skicka ut kortena. Högst sannorlikt kommer ditt nya kort efter nyår. Om du har status till 24.1 så ska du ha tillgång till allt som man får med *G tills dess
   
  Mattias Edstrom gillar detta.
 4. Albert

  Albert Medlem

  Ort:
  Uppsala
  När Aegean gjorde om Miles+Bonus för ett år sedan bestämde de sig för att statusen endast kan gälla ett år. Det innebar att alla som hade mer än ett år kvar av sin status fick tiden kortad till den 24/11-2015 trots att det står annat på kortet. Har ringt till Aegean och klagat på detta men kundtjänst är som en vägg och hänvisar mig till de nya reglerna.
   
  Mattias Edstrom gillar detta.
 5. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för era svar. Precis som du skriver @Albert så gjorde de om programmet och giltighetstiden på statusen. Det komiska dock är att när jag fick det nya kortet så står det att statusen går ut den 24/1-2016. Annars får jag "leva" med den enklare loungen utan min favoritcognac....*snyft*
   
 6. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Står det att statusen är giltig till 24/1 eller att kortet är giltigt till 24/1.
  Även om kortet är giltigt så behöver inte statusen vara det. Mitt SAS Amex är giltigt till 2017 men min diamond status kommer att gå ut under 2016 (om jag inte återkvalificerar). Dvs statusens giltighetstid är inte detsamma som kortets giltighetstid.
   
  agehall gillar detta.
 7. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det står att kortet är giltigt tom 24/1 så det är nog som du skriver. Om jag inte missminner mig så tror jag att jag blev uppgraderad till guld just den 24/1 för x antal år sedan så det kanske är därför att jag hade den giltighetstiden även på detta kort. Hur som helst får man vara glad så "länge det varade". Nästan att man skäms över att inte ha flugit så mycket men ändå åtnjutit 4 år utav extra bagage, lounge access, uppgraderingar genom att bara ha gjort en t/r till Phuket á 21,000:- och en t/r till London som betalades med flygvouchers som jag fick i kompensation för att middagen som serverades just på CPH-BKK leggen inte föll mig i smaken ;-) Men det är en annan saga.
   
  Jones gillar detta.
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  På mitt guldkort står det också 24/1-2016, men min status var giltig till 24/11-2015. Nu förnyade jag i och för sig kortet så det kommer gälla ytterligare ett år för min del i alla fall.
   
 9. Juraj

  Juraj Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Samma sak för mig.

  Jag har för mig att jag läste (troligtvis på flyertalk) att idén med att förlänga till den 24:e januari var att kompensera för att de nya guldkorten ofta blev levererade med några månaders försening. Men det stämmer ju inte överens med att vi blivit nedgraderade i systemet nu. Det kan vara så att kortet och statusen har olika giltighetstider, men jag ser ingen anledning till detta. Jag skulle nog gissa på att det bara är ett till fel som Aegean gjort i samband med övergången till det nya programmet.
   
 10. Pho

  Pho Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Dock känns det ju som en viss skillnad. AMEX är ju ett betalningsmedel som kan ha sin egen giltighetstid oavsett din FF status. Men ett guldkort som endast syftar till att visa att du har status är ju lite löjligt om det har längre giltighetstid än statusen i sig själv!
  Frågan är ju då varför överhuvudtaget sätta en giltighetstid på guldkortet om inte den tiden spelar någon roll.
   
  Juraj gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×