Några dagar i Seoul

Diskussion i 'Reserapporter' startad av 011430121, 23 November 2017.

 1. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill först tala om att detta är ingen reserapport, kan inte konkurrera med övriga här på BC som skriver så fantastiska berättelser.
  Hade några dagar över efter besök i Bangkok, talade med @fcx och han hade bokat en resa till Seoul, jag gjorde även det och kollade upp priser, Asiana tog 7.000 SEK i C och Thais biljett kostade 12.000 SEK.
  Bokade Asiana, hade inte åk med dem förut, avgång från Bangkok 23,40 ändrades 14 dagar före resan till 23;55 flygtid 5 timmar och 30 minuter. Ankomst var utsatt till 07,25 med tidsskillnad på 2 timmar

  Efter att ha besökt EVA loungen i BKK så var det bording 23,20 först var det barnfamiljer sedan C passagerare och status fungerade perfekt, innan dörrarna stängdes så meddelade kapten att vi skulle bli försenade pågrund av det kraftiga rengnet som på gick som best och flygtiden skulle bli ca 30 minuter kortare än vanligt, han beräknade att vi skull landa på tid
  Det syns inte så tydligt hur mycket det rengnade, personalen försökte stoppa att det kom in mer rengn i kabinen med filtar
  BEB4AE0C-450D-4866-8127-E0BBCD48CE67.jpeg

  Kabinchefen hälsade på 3 passagerare i C kabinen och en av dem var jag, sa att det var trevligt att ha en passagerare med *A passagerare med Guld från SAS.
  Medan vi satt och väntade på att få taxa ut så serverades Champagne eller vatten.
  Det serverades en tre rätters middag, jag tog endast förrätten melon med Parmaskinka, det fans 3 röda och två vita viner, samt port Ice Wine fans även det.

  Ingen frukost serverades, väcktes ca 40 minuter innan landning, landade 07,25 och var vid gate 7,40.
  Pass och tullkontrollerna gick på ca 10 minurer, väskan kom som nummer 4.

  Innan jag skulle åka med bussen till hotellet så ”behövdes ett snabbt besök” och hittade denna information
  06B51C81-4482-4E5A-8490-35F5D1345D6D.jpeg

  Skall man använda toalettpapper i stället för att röka?

  Träffade @fcx på Contad och sedan åkte vi ut på stan. @fcx är en fantastisk person att resa med, har koll på alla kartor, planerar tunnelbaneresa helt perfekt.

  Nu börjar ni bli trötta på att läsa detta, om ni har orkat ända hit, jag snabbar på, börja närma sig min retur flygning till Bangkok som går om 50 minuter.

  Dag två åkte vi upp till gränsen mot Nord Korea och fick 6 timmars information om Koreakriget.
  @fcx gick ner i gångarna som Nord Korea hade gräft för att kunna ta sig in i Syd, var där även för 4-5 år sedan och var lite lat i år och gick inte ner.

  Dag tre åkte vi tåg till Syd Koreas näst största stad Busan en resa som tar ca 3 timmar varje väg.

  Idag han vi med att besöka The War Memorial Of Korea
   
  flum, GOTATH, Smuffe och 8 andra gillar detta.
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Själv åkte jag EVA Air till Seoul från Amsterdam (via Taipei). Har inte riktigt smält intrycken än, men det var riktigt bra. Underbar service ombord, Rimowakit och pyjamas i business, stol och IFE lämnar en del att önska (bra i sittläge, trångt att sova), bra mat och dryck, men det som verkligen stack ut var personalen. Man behövde inte vänta många minuter innan glas fylldes på, disk plockades bort etc. Trots fullsatt kabin så blev jag konsekvent kallad Mr. fcx, även när jag överraskade dem genom att dyka upp i galley (så de hade ingen fusklapp de läste från).

  Conrad Seoul var mycket trevligt. Bra rum, bra service, helt OK läge. Loungen var mycket trevlig, framförallt personalen gjorde intryck. Frukosten var bättre i loungen än i matsalen (som inte imponerade alls). Ibland var det dessutom gratis underhållning i loungen, som när en herre blev påkommen av personalen när han försökte smuggla ut fyra mackor som han egenhändigt berett under frukosten. Sen så hade de de största toalettdörrarna jag någonsin sett

  DSC_3047.JPG

  Tågresan var en trevlig upplevelse. Vi köpte ett dagskort för ungefär 550 kr per person och tog en dagstur till Busan, som är ungefär så långt bort i landet man kan komma från Seoul. Halvmoderna men bekväma tåg, de var så säkra på att vara punktliga att tidtabellen var tryckt i ombordtidningen.

  DSC_3078.JPG

  Åt ena hållet uppgraderade vi till förstaklass för runt 100 kr per person. Då fick man bredare säte, massor med benutrymme, garanterad plats i färdriktningen och gratis vatten och en liten snackspåse. Väl värt pengarna. Det var ett spännande landskap att åka igenom.

  DSC_3089.JPG DSC_3088.JPG
   
 3. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Om ni tycker att tåget ni åker är halvomodermt så kan det vara för att det är (av bilden att döma) ett KTX-1 eller egentligen en fransk TVG, konstruerad under början av 90-talet men vidareutvecklad och byggd i Korea kring 2000. De koreanska vagnarna, konstruerade av Hyundai Rotem är lite modernare, togs i bruk 2010 och benämns KTX-Sancheon.
   
  Canadien och Smuffe gillar detta.
 4. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det låter rimligt.
   
 5. niksal

  niksal Medlem

  Ort:
  Helsingfors
  Land:
  Finland Finland
  Jag förstår att ni kanske inte har tid att skriva rapporten till slut, men kanske jag kan fråga? Jag funderar på en ca 3 dagars resa till Seoul på hösten, kanske början av november. Uppskattar god (inte nödvändigtvis fin) mat, möjlighet till lite uteliv/vandring, och gärna 1900-tals historia. Städer som Tokyo, Hong Kong och Singapore gillar jag enormt mycket.

  Vad tror ni, skulle jag vara nöjd med Seoul som resemål? Skulle sannolikt göra resan ensam.
   
  Gus gillar detta.
 6. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Du kommer att uppskatta Seoul. Med tanke på dina referenser, utan tvekan.
   
  niksal gillar detta.
 7. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Busan, och framförallt östra delen at sydkusten är väldigt trevligt. Antar att du inte hade tid att besöka Yeosu och kustremsan utanför men det är annars väldigt trevligt!
   
  niksal gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×