Senaste nytt

Någon som besökt Kap Verde?

taxvalp

Medlem
Är lite sent ute i planeringen för årets senhöstresa då vi ska bränna en Amex 2-4-1 som annars förfaller.

Av en slump kom Kap Verde upp bladnd möjliga destinationer. Gott om award-tillgänglighet med TAP, vettigt klimat och sent i oktober öppnar en nybyggd Hilton-resort (även om strandliv inte är prio 1 för oss på denna resa). Hotels - Hilton Sal Cabo Verde - Cape Verde

Jag kan läsa mig till en del på nätet - men vad säger vännerna här om destinationen? Mat, upplevelser (förutom strandrelaterade), allmän trevlighet? Tacksam för tips!
 
  • Gilla
Reactions: Gus
Glöm inte att fixa visum om du ska åka dit! Verkar gå att få även vid ankomst, men till lite högre pris. En vän ska åka dit snart och får hålla på att kludda med passkopior osv för visumet.
 

Mr Basic

Medlem
Japp, var där 2008, så det var ett tag sedan. Jag chartrade en vecka med Fritidsresor(i november vill jag minnas) till Sal. Bodde på ett riktigt budget-hotell som jag inte kan rekommendera. Maten på ön var ok, inte mer. Åkte dit för sol, värme samt att bara varva ned, vilket jag också gjorde.
På Sal finns inte mkt att göra, är i princip en sandö med ett litet berg på. Vädret var dock bra, minst 25+ och soligt, dock blåste det en del.
Pratade med några på hotellet som gjorde utflykt till Boavista. Den ön är helt annorlunda med skog och berg där man kan vandra. Finns även en vulkanö i söder. Jag var nöjd med resan då jag bara ville ta det lugnt och få lite värme.

Edit. Tror visum fixades av Fritidsresor, så det har jag noll koll på.
 

Johanna

Medlem
Jag har också hört att det inte finns så mycket att göra förutom sand och bad så om det inte är det ni är ute efter kanske ni ska ta er någon annanstans? Varför inte Madagskar?
 

Jönsson

Medlem
Det är klart det finns massor att göra på Kap Verde. Kanske inte i form av nöjen och kultur men naturen och havet har massor att erbjuda. Det beror helt enkelt på vad du är intresserad av. Dykning, rundturer med båt eller terrängfordon kanske kan ge de största upplevelserna. Kap Verde är mer en destination för äventyr och avkoppling. För dens skull saknas inte god mat och mysiga barer.
 

taxvalp

Medlem
Jag har också hört att det inte finns så mycket att göra förutom sand och bad så om det inte är det ni är ute efter kanske ni ska ta er någon annanstans? Varför inte Madagskar?

Jag är ingen auktoritet på ämnet än men ön Sal där de flesta resorthotell ligger verkar åtminstone delvis passa in på den beskrivningen. Det finns dock fler öar med helt annan karaktär.

Madagaskar står på listan för framtiden men ont om awardplatser när vi ska åka.

OT: Laddade ner nya Lonely Planet West Africa (70% rabatt i helgen) och läste även om Sao Tomé & Principe som också verkar spännande. Inga platser våra dagar men TAP flyger även dit. Nästa år!
 

Homer

Medlem
Precis som Kanarieöarna handlar det om flera väldigt olika öar. SAL (där Hilton ligger) är hink-och-spade ön.
TAP flyger väl till flera av öarna? så ut till en hem från en annan borde vara en möjlighet ?
Kombinera höga berg och djupa dalar med sol och bad. (mellan vissa öar går det bra med färja, annars är det flyg som gäller)
 

Ystad

Medlem
Nu var det nog en 10-15 år sedan jag och frugan besökte Kap Verde så jag har förmodligen glömt det mesta. Men eftersom vi besökte öarna Santiago och Fogo (och inte Sal som väl är den vanligaste ön att besöka) så kan jag ge lite minnesbilder från dom.

Vi flög till Praia, huvudstaden - som ligger på Santiago, med Air Senegal från Dakar. Flygplanet var en Fokker som köpts in från Linjeflyg - antagligen många år tidigare. Men de flesta skyltar i planet och säkerhetsbroschyren var fortfarande på svenska...
Väl i Praia var det kontroll av passagerarnas Gula Febern vaccination status (enda gången som jag kan minnas att jag råkat ut för detta). Vi hade naturligtvis ordning på våra vaccinationer men några stackars medresenärer som missat drogs in i ett skitigt rum vid passkontrollen och tvångs-vaccinerades.
Praia är (var?) väl ingen höjdare - vi bodde dock på ett hyfsat hotell nära den mediokra stranden. Däremot var ön Santiago sevärd med en hel del vacker natur. Vi hyrde bil med chaufför. Först åkte vi till ett gammalt portugisiskt fort(?) med en slags damm där man förr samlade vatten från bergen. Här provianterade portugisiska skepp färskvatten på vägen till Sydamerika på 15-, 16- och 1700-talen. Det var lite häftigt att se.
Sedan åkte vi till Tarrafal på nordsidan. Där chauffören släppte av oss vid vårt hotell invid en alldeles fantastisk (som jag minns det) vit sandstrand.
Där stannade vi 2-3 dagar för att sedan hämtas upp av vår chaufför för färd tillbaka till Praia. I Tarrafal fanns inte mycket att göra förutom att bada. Men en intressant "sevärdhet" fanns - en bit utanför staden fanns ett, sedan länge nedlagt, fängelse. Förmodligen är koncentrationsläger en bättre benämning. Här placerade Portugal förr i tiden motståndsmän från sin olika afrikanska kolonier. En riktigt otäckt ställe - fullt i klass med nazisternas koncentrationsläger - numer till stora dela övervuxet av djungel.
Väl tillbaka i Praia flög vi vidare till Fogo. Där stannade vi en natt. Det jag minns är den mäktiga vulkanen "mitt ute i Atlanten".
Därefter flyg tillbaka till Dakar via Praia.

Jag minns ingenting av maten jag åt - däremot att den lokala spriten heter "Grog" (och som jag minns det smakar vedervärdigt).

Det var intressant att besöka landet - men ingenting som jag längtar tillbaka till. Jag har besökt några andra länder i Västafrika; Senegal, Gambia, Guinea-Bissau, Ghana och Toga - varav jag tycker dom alla har varit med intressanta att besöka än Kap Verde.
 
Toppen