London Heathrow - Hong Kong
CX238 B777-300ER (B-KQZ)
17.15 - 12.50
11D + 11G
Nytt plan, levererat i slutet av juni -15. Denna trippel7a har "endast" 3 klasser, business, premium eco och eco. Business är uppdelat i 2 kabiner och vi sitter i den främre och första raden, nice.
Cathay hade en benhård priority-boarding, skulle vilja säga att 40% i den buisness-kön fick gå åt sidan och vänta på att boarding för prem eco började och därefter eco.
Vi fick ingen namn hälsning när vi kom in I den första dörren, tyvärr blev det ju ingen vänster sväng.....
men varför klaga. Rymliga säten, dock lite för långt från varandra när man är 2, noice-reducerande hörlurar, 3 glas skumpa - Billecart-Salmon Brut Champagne - kan bero på att de var tvungna att lasta av bagage för 2 pers som inte kom. 45 min senare airborne och efter ytterligare 20 min kom purser och hälsade oss välkomna med namn och med meny.
Väldigt snabbt efteråt kommer drinken, för mig blev det Cathay's signaturdrink, Pacific Sunrise som är en "kombination av champagne och Drambuie med zest av apelsin och citron", mycket god tycker jag.
Dagens förrätt var;
^ Side of pork, duck confit terrine, pickled vegetables and plum chutney
^ Mixed salad, carrot, tomato, peppers, wasabi and yuzu dressing
God förrätt, kanske lite för kall, till det vitlöksbröd och bubbel
Varmrätter, 4 val;
^ Three cup chicken, broccoli and steamed jasmine rice
^ Herb crusted beef fillet, Kenya beans, roasted red onion and sweet potato mash
^ Poached salmon, broccoli, baby carrot, new potatoes and watercress sauce
^ Linguine, olives and mariana sauce
Det blev biffen med Shiraz vin
Varmrätt sådär, biffen ok, moset ok, men inte mycke mer.
Det som slog mig var att det inte fanns salt eller peppar på brickan. Ja det var brickservering, men det var vit duk i botten.
För att få salt & peppar behövde man fråga, kom in snabbt, men vilka förpackningar..... Tidigare var det ju snygga salt & pepparkar.
Dessert
^ Blue d'Auvergue, Somerset Camembert, Lancashire crackers and grape
^ Fresh seasonal fruit
^ Chocolate orange truffle and mix berry compote
^ Freshly brewed coffee and selection of teas
^ Pralines
Även om det är några år sedan vi gjorde denna resa med Cathay så känns det som om de har dragit in lite på servicen i business. Har i och för sig hört att från London så är det inte riktigt lika bra som ut från HK, ska bli intressant och se vad som händer.
Snacks, availble upon request
^ Traditional British pork pie, Lye Cross Farm Cheddar and apple pear chutney
^ Wontons in noddele Soup
^ HäägenDazs Ice cream
Breakfast;
Referesh with
^ Orange or apple juice
^ Mango and passion fruit smoothie
^ Fresh seasonal fruit
^ Birchermuesli
Follwed by
^ Chesee and red pepper frittata, streaky bacon, mushrooms and new potatoes
^ Apple pancake, apple compote and maple syrup
^ Chicken and black mushroom congee
and
^ Bread basket and coffee or tea
Har sovit riktigt gott och vaknade utav att det blev frukostservice i kabin, då var det knappt 2 timmar till landning.
Från flygplansdörren, genom emigration, vänta på bagage å ut genom tullen tog knappt 30 min. Våra väskor, som var priotaggade kom bland de 15 första.
Nu några dagar i Hong Kong
EDIT: Nu ska bilderna vara med