Peter65
Medlem
Hong Kong - Auckland
CX197 B777-300ER (B-KQB)
21.00 - 12.50
21D + 21G
Ca 30 min sen avgång pga att "vårt" flyg var sent inkommet från Vancouver och kö för start, enligt flightmap kommer i stort sett landa i tid.
Champagne, juice och vatten som pre-flight, valet var inte svårt, denna gång Champagne Deutz, Brut Classic, som var mycket god
Som drink innan middagen blev det Cathay's klassiker Pacific Sunrise.
Förtäringen på denna flight är;
Förrätt
^ Parma ham, baked tomate, feta cheese and portobello mushroom
^ Mixed sallad, tomato, cucumber and mustard dressing
Till detta återgår jag till skumpan
Mycket god förrätt och gillar vitlöksbrödet hur mycket som helst
Varmrätt, 4 val
^ Braised beef in chu hou sauce, broccoli and steamed jasmine rice, vilket är en "signature chinese dish"
^ Ricotta and spinach stuffed chicken breast, asparagus, capsicum and creamy polenta
^ Chu chee curry prawns, mixed vegetables and steamed jasmine rice
^ Garganelli, Parmesan, sun-dried tomato and tomato basil concasse
Alla 4 rätterna låter helt OK när man tittar i menyn, innan valet så får man se rätterna då bestämde jag mig för blev en kyckling. God, men lite för okryddad, samma sak här inget salt eller pepparkar, men förpackningarna kom in snabbt efter fråga.
Till det ett Argentinskt Malbec vin
Dessert
^ Blue d'Auvergne, Red Leicester, Taleggio crackers and cabernet paste
^ Fresh seasonal fruit
^ Blueberry and raspberry tart
Valet är inte svårt, ost med portvin, gott gott, skulle gärna tänka mig en andra omgång, men är för mätt just nu
Och tillslut en caffe latte.
Middagsservicen här betydligt bättre än från London och känns inte heller lika stressad. Crew väldigt uppmärksam om det är tomt i glaset, hade vid ett tillfälle 2 halvdruckna glas, röd vin och portvin, dock tomt i bubbelglaset, direkt fick jag frågan om jag ville ha mer bubbel. Tackade just då nej, men sa att jag ville ha det när de andra glasen var slut. Precis efter avdukningen kom ett nytt bubbelglas, mycket bra service.
Nu läge att fälla ner sätet, kolla film och halvsova, då kommer nästa I-landsproblem. Ligga helt ner + progressiva glasögon = inte speciellt bra ......
Som snacks, availble upon request
^ Grilled Australian prime grain fed beef burger, Swiss cheese and pickled gherkin, tomato ketchup
^ Soya braised Duck, preseved sweet vegetable in rice vermicelli soup
^ Häägen-Dazs icecream
Det värsta är ju att allt låter gott, men får nog hoppa över det......
Sätena fantastiskt bekväma i de flesta ställningarna gillar väldigt mycket. Som nån annan sa här tidigare, måste vara säten väldigt nära First-Class säten.
Det ända jag just nu kan säga något negativt om, är att det är lite för varmt i kabinen, å andra sidan kan det vara mig det är fel på, vill gärna ha svalt inomhus.
Lyckades tyvärr inte sova jättemycket, dels ganska mycket turbulens och satt lite för nära en toalett. Så fort de satte på säkerbältsskylten blev det utrop på 3 språk och däremellan var det ganska mycket spring till toaletten dels från den främre businesskabinen och de bakom gardinen.
När de tände i kabinen var CC väldigt bra på att skicka tillbaka pax till de bakre toaletterna så då blev det lugnare.
Frukosten var sådär, alltså normal frukost på flyg, yoghurten och kaffet + brödet var gott, men inte den varma rätten.
Sammanfattningsvis var servicen betydligt bättre än ut från London, den bakre business kabinen på en 777a med 3 klasser var inte lika lugn som den främre.
Idag funkade inte priority bagaget, vi var nog i den sista tredjedelen med bagage, men det är ju inte Cathay's fel.
Nu incheckad på The Sebel - Quay West, blev ett stort rum med kök och tvättmaskin, behövdes nu, med utsikt mot hamnen. Tyvärr bara en natt, måste fråga om de har kvar rum över nyår då vi kommer tillbaka till Auckland, förvisso har vi ett hotell bokat men Sebel är bättre.
Nästa flygrapport kommer nästa år, men kan kanske bli en mellanrapport. Kommande flygningar är inrikes med Air NZ.
Over and out för denna gången.
CX197 B777-300ER (B-KQB)
21.00 - 12.50
21D + 21G
Ca 30 min sen avgång pga att "vårt" flyg var sent inkommet från Vancouver och kö för start, enligt flightmap kommer i stort sett landa i tid.
Champagne, juice och vatten som pre-flight, valet var inte svårt, denna gång Champagne Deutz, Brut Classic, som var mycket god
Som drink innan middagen blev det Cathay's klassiker Pacific Sunrise.
Förtäringen på denna flight är;
Förrätt
^ Parma ham, baked tomate, feta cheese and portobello mushroom
^ Mixed sallad, tomato, cucumber and mustard dressing
Till detta återgår jag till skumpan
Mycket god förrätt och gillar vitlöksbrödet hur mycket som helst
Varmrätt, 4 val
^ Braised beef in chu hou sauce, broccoli and steamed jasmine rice, vilket är en "signature chinese dish"
^ Ricotta and spinach stuffed chicken breast, asparagus, capsicum and creamy polenta
^ Chu chee curry prawns, mixed vegetables and steamed jasmine rice
^ Garganelli, Parmesan, sun-dried tomato and tomato basil concasse
Alla 4 rätterna låter helt OK när man tittar i menyn, innan valet så får man se rätterna då bestämde jag mig för blev en kyckling. God, men lite för okryddad, samma sak här inget salt eller pepparkar, men förpackningarna kom in snabbt efter fråga.
Till det ett Argentinskt Malbec vin
Dessert
^ Blue d'Auvergne, Red Leicester, Taleggio crackers and cabernet paste
^ Fresh seasonal fruit
^ Blueberry and raspberry tart
Valet är inte svårt, ost med portvin, gott gott, skulle gärna tänka mig en andra omgång, men är för mätt just nu
Och tillslut en caffe latte.
Middagsservicen här betydligt bättre än från London och känns inte heller lika stressad. Crew väldigt uppmärksam om det är tomt i glaset, hade vid ett tillfälle 2 halvdruckna glas, röd vin och portvin, dock tomt i bubbelglaset, direkt fick jag frågan om jag ville ha mer bubbel. Tackade just då nej, men sa att jag ville ha det när de andra glasen var slut. Precis efter avdukningen kom ett nytt bubbelglas, mycket bra service.
Nu läge att fälla ner sätet, kolla film och halvsova, då kommer nästa I-landsproblem. Ligga helt ner + progressiva glasögon = inte speciellt bra ......
Som snacks, availble upon request
^ Grilled Australian prime grain fed beef burger, Swiss cheese and pickled gherkin, tomato ketchup
^ Soya braised Duck, preseved sweet vegetable in rice vermicelli soup
^ Häägen-Dazs icecream
Det värsta är ju att allt låter gott, men får nog hoppa över det......
Sätena fantastiskt bekväma i de flesta ställningarna gillar väldigt mycket. Som nån annan sa här tidigare, måste vara säten väldigt nära First-Class säten.
Det ända jag just nu kan säga något negativt om, är att det är lite för varmt i kabinen, å andra sidan kan det vara mig det är fel på, vill gärna ha svalt inomhus.
Lyckades tyvärr inte sova jättemycket, dels ganska mycket turbulens och satt lite för nära en toalett. Så fort de satte på säkerbältsskylten blev det utrop på 3 språk och däremellan var det ganska mycket spring till toaletten dels från den främre businesskabinen och de bakom gardinen.
När de tände i kabinen var CC väldigt bra på att skicka tillbaka pax till de bakre toaletterna så då blev det lugnare.
Frukosten var sådär, alltså normal frukost på flyg, yoghurten och kaffet + brödet var gott, men inte den varma rätten.
Sammanfattningsvis var servicen betydligt bättre än ut från London, den bakre business kabinen på en 777a med 3 klasser var inte lika lugn som den främre.
Idag funkade inte priority bagaget, vi var nog i den sista tredjedelen med bagage, men det är ju inte Cathay's fel.
Nu incheckad på The Sebel - Quay West, blev ett stort rum med kök och tvättmaskin, behövdes nu, med utsikt mot hamnen. Tyvärr bara en natt, måste fråga om de har kvar rum över nyår då vi kommer tillbaka till Auckland, förvisso har vi ett hotell bokat men Sebel är bättre.
Nästa flygrapport kommer nästa år, men kan kanske bli en mellanrapport. Kommande flygningar är inrikes med Air NZ.
Over and out för denna gången.