Senaste nytt

Modell för en dag

Henry

Medlem
Jag är av normallängd men det har hänt några gånger att folk här frågat om de får ta kort. Ibland har jag haft starka misstankar om att kort tagits i smyg också.
 

SvartMjolk

Medlem
Jag blev fotograferad riktigt många gånger i Chongqing. Antar att David känner igen det, speciellt då han är längra än mina 1,77. :)
 

Malu

Medlem
Som far till tvillingsöner har familjen blivit avfotograferad en hel del vid resor i Asien. Det lär ju betyda tur med tvillingar - och inte minst två små blonda grabbar väcker uppmärksamhet. På Bali fick vi i princip hålla fast barnen...
 

rob74

Medlem
Längden kan ju vara praktisk när man åker tunnelbana ståendes i Asien och behöver ha koll på var man är... ;)
Nu är jag "bara" 1,81, så detta fotande har aldrig hänt mig - tror jag...
 

David

Medlem
Jag blev fotograferad riktigt många gånger i Chongqing. Antar att David känner igen det, speciellt då han är längra än mina 1,77. :)

Haha, ja det har hänt ganska många gånger under åren i CQ, dock mindre och mindre då västerlänningar blir vanligare och vanligare i området. :)
 

Gnopps

Medlem
Har hänt även här i Norden. Jag satt och väntade på en vän på trapporna på Senatstorget i Helsingfors då 3 män från Korea eller Japan närmade sig och nickade. Utan att säga något gick två och satte sig på var sin sida om mig medan den tredje tog foto av oss. Därefter reste de sig och gick, återigen nickandes...
 

falling

Medlem
Jag har råkat ut för det både här och där. I Peking var jag förvarnad om det, pappa hade varit hett villebråd året innan under OS. 2 meter lång med blågul peruk hade varit svårt för kineserna att motstå tydligen.

Fast roligaste jag varit med om var i Asakusa i Tokyo. Vi stod och tittade i någon av alla stånd/småaffärer utanför som sålde diverse grejer, inklusive svärd, plastknivar och dylikt. En japansk äldre dam kommer fram och visar att hon vill ta en bild. Visst tänker jag och poserar. Tanten smiter snabbt fram och drar upp ett bokken (träningsvärd av trä) från en låda i butiken och sätter i händerna på mig! Min sambo och en annan i ressällskapet håller på att skratta ihjäl sig, och jag bestämmer mig för att ge tanten valuta och ställer mig bredbent med svärdet redo för hugg över huvudet. Så någonstans i Japan har en japansk dam en bild av en 2 m gaijin-viking med warface och svärd!
 

Nightfly

Medlem
Hände flera gånger under mitt Peking-besök i somras. Jag är 1.92. De flesta frågade först, men en kille på Kinesiska muren klev in framför mig och börjar filma mig rakt i ansiktet från en meters avstånd som värsta paparazzin. När det blir för närgånget är det otrevligt.

För övrigt blev jag förvånad över hur få västerlänningar det var i Peking. När jag besökte sommarpalatset var uppskattningsvis max en på hundra som inte såg asiatisk ut - vet inte om det är en säsongs-grej? Min "värd" förklarade senare att det är massor av kinesiska turister från andra delar av landet som besöker Peking och att många från "landet" fortfarande tycker att det är exotiskt med västerlänningar.
 
Toppen