Mobilt boardingpass för American Airlines via British Airways app?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av freno, 18 Januari 2014.

 1. freno

  freno Medlem

  Ort:
  västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har bokat en American Airlines flight inrikes i USA med Avios via British Airways.com, jag ser flighten i min British Airways app.
  Kan jag checka in via den appen och få ett boardingpass på telefonen eller måste jag ladda hem
  American Airlines appen?
   
 2. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har aldrig prövat själv så jag kan absolut inte svara på om det går eller inte går.

  American Airlines brukar vara lite petiga med sina boardingkort och mer än en gång har jag tvingats byta mina boardingkort jag fått på Arlanda till nya i London innan påstigningen på planet till USA.

  Jag skulle själv undvika att utmana ödet eftersom du först skall ta dig igenom kontrallanten innan säkerhetskontrollen. Han eller hon brukar inte tillhöra dem som tänker själv utan följer väldigt strikta instruktioner där hellre fälla än fria verkar ingå :( Är det något som inte känns igen så blir det tillbaka till incheckningsdisken...

  Därefter skall du ta dig ombord på plan där ibland samma instruktioner verkar gälla om än med lite mindre köer tror jag.
   
 3. freno

  freno Medlem

  Ort:
  västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, får väl ladda hem American Airlines appen då =) ... förstår vad du menar, vi kom in med British Airways F en gång och Skulle vidare med American Airlines F och blev nekade fast track pga att vi hade ett British Airways biljett för American Airlines flighten och att något måste varit lurt där. Men hade ju annars varit smidigt att bara köra hela one world i samma app.
   
 4. Det går att checka in på appen så länge alla segment ligger i samma bokning tror jag och British Airways är ditt första bolag. Men i ditt fall skall är det American Airlines som är operating carrier på en helt annan bokning. Det som händer (iPhone) är att när British Airways-appen kommer till T - 24t så kan du checka in. Då skickas du till AAs mobila sajt.

  Det skulle vara helt onaturligt att British Airways skulle äga en incheckning där British Airways har ingenting med själva flygningen att göra. Jag använder American Airlines appen när American Airlines är operating carrier även på biljetter utställda av British Airways. Fördelen att göra det denna väg är att då får du ett Apple Passbook boardingkort. Dock behöver du AAs operating PNR, som inte är samma som BAs. Denna hittar du t.ex. om du vill välja plats via Manage My Booking (MMB) från British Airways.com.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×