Minimum Connection Time i Zürich

Diskussion i 'Flygplatser' startad av chazzie, 27 Juni 2014.

 1. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick en ändring av min och en kompis bokning till Miami med SK/UA i november och tiden för byte mellan flygen i Zürich är nu endast 35 minuter (ARN-ZRH-EWR), kommer detta att räcka? Jag antar att det är OK eftersom bolaget ändrar bokningen till så, men det känns lite tight när man skall vidare utom Schengen?
   
 2. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Expertflyer siger 40 minutter og for visse 50 minutter.

  Hvis der ikke er kø nogen steder og i får gates der er nogenlunde tæt på hinanden bør det kunne lade sig gøre. MEN jeg ville proaktiv og få det ændret... Med mindre du gerne vil have EU-kompensation...
   
 3. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skall kontakta United och se vad de säger, men har vi rätt till kompensation om båda flygen är i tid men vi har blivit "dåligt" bokad av flygbolaget så vi missar flighten även fast båda flighterna i fråga varit "on schedule"?
   
 4. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  I princip borde ni ha rätt till kompensation - men överväg om det är värt att bråka om den jämfört med att boka om flighterna redan nu (eller kanske lite senare efter sommaren då tidtabellsändringarna för hösten borde vara klara)
   
 5. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hade väl inte direkt tänkt att bråka, utan mer höra om de tror att det är en tid som är praktiskt genomförbar att göra flygplansbytet på. Dock går det att vänta till efter sommaren och se vad som händer, det här är ändring nummer två redan så mer kan nog hända :p Första var ett lite tidigare flyg på MIA-IAH vid hemresan, men det spelade ingen roll ur transfersynpunkt.
   
 6. Christiansson

  Christiansson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan bli rätt tight, det är en extra passkontroll på Zurich, men om ni bara har handbagage, sitter långt fram och landar on-time så funkar det. Jag skulle kolla när nästa *A kärra går så det finns back-up, om ni har gott om tid i Newark innan ni skall vidare till Miami.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Inte säker på det. Jag tror man har ett rätt taskigt case ifall man inte uppfyller MCT. Det enda riktiga är att ringa och boka om något proaktivt.
   
 8. Det har varit några svettiga spring när mitt flyg landade längst ut på A-piren och jag hade anslutning till en long haul flight på E-piren inom 45 minuter.
  Om det är anslutning mellan två SWISS flyg och bokad som en biljett, brukar de vänta några extra minuter på long haul flighten. Det verkar som att det händer ganska ofta att invänta försenat inkommande flygplan.

  http://www.lufthansa.com/mediapool/gif/77/media_396477.gif
   
 9. chazzie

  chazzie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för många bra svar!

  Vi kommer inte att bara ha handbagage men däremot finns det relativt gott om tid på Newark. Jag tror det är lika bra att stämma av med United, speciellt om det nu är under MCT, hade det varit inom den ramen så är det väl lättare att hävda rätt till ersättning?
   
 10. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, har du en giltig connection så bör du kunna använda EU261/2004 för att hävda rätt till ersättning.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×