De flesta minibarer har varit väldigt överprisade i min mening, ingen större lust att betala 50 kronor för en cola eller 40 kronor för ett litet pringlesrör.
På min resa i Asien nu senast så var det dock bra priser på en del ställen. Billigare att ta från minibaren (ungefär halva priset) än att beställa samma dricka på roomservice (i samband med maten som kom den vägen).
Det enda jag tar från minibaren är någon chokladbit, dock inget jag brukar betala för. Svarar alltid nej på frågan vid check-out.
Ruskar liv i denna gamla tråd.
Hade just en intressant minibarsupplevelse. Skulle blanda till mig en rutinmässigt GT från minibaren på IC Barclay NYC. Blev avbruten mitt i proceduren och när jag sen skulle hälla upp gin på isbädden tyckte jag det var lite märkligt att flaskan var fylld totalt till bredden. Nästan med ytspänning i en liten 5cl-flaska. Reflexmässigt luktade jag på innehållet, som visade sig vara vatten. Jag trodde att detta gamla scoutknep var borta från fuskarnas repertoar. I synnerhet i minibaren som autodebiterar. Snopet! Men som tur var fanns det en flaska till...
I synnerhet i minibaren som autodebiterar
Det är väl något slags fördröjning på debiteringen, d v s man kan plocka en flaska, titta lite på den, och sedan ställa tillbaks den utan att det blir en debitering?
Eller så dricker man med sugrör, utan att flytta flaskan.
Yes, det är fördröjning på autodebit. Så om man är kvick och förbereder väl kan man plocka fikakomponenterna en och en... Det är ju dock lättare med klar sprit än e.x. Whiskey. Men experten har väl med sig färdigtfärgat vatten för vanligt förekommande produkter...Det är väl något slags fördröjning på debiteringen, d v s man kan plocka en flaska, titta lite på den, och sedan ställa tillbaks den utan att det blir en debitering?