Även jag har upplevt den kroatiska maten, generellt, som något tråkig. Det säkraste kortet är nog att beställa in skaldjur, med en sallad on the side...
Jag vill dock påpeka att Zagreb, i inlandet, bjöd på betydligt bättre mat. Goda stuvningar, inte avlägset det österrikiska köket (inte helt oväntat).
Jag tycker generellt att maten är sämre i Europeiska kustdestinationer, och det gäller inte bara i Kroatien. Många orter i Spanien, Frankrike, Italien, Turkiet mfl tenderar också att bara koka av lite musslor, och ställa fram pommes..
Tycker att Sverige, Grekland, Irland och Pantelleria (Italien) utmärker sig positivt för kustmat.
Svensk fisk o räkor är fantastisk, grekerna har fantastiska sallader till allt, Irländarna har sin lobster (nära Boston-klass) och Pantellerias kök är världsunikt med sina udda råvaror o influenser från Afrika.
Rustikt är alltid vägen att gå - små syltor där lokalbefolkningen äter.