Marriott Rewards och kvalgränser

Diskussion i 'Marriott International & Rewards' startad av henrik l, 1 Mars 2013.

 1. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Detta kanske även är ett fredagstrådstema:) Vi har 1:a mars, vilket är brytpunkt för många kort, dvs har man inte återkvalificerat sig åker man obönhörligen ned till underliggande nivå, eller till grundnivån. På mitt Club Carlson har jag skickats ned till silver, kvalificerade mig för det, men har köpt aktier, så jag ska fixa guldet. Men när jag tittade på Marriott står jag kvar som gold. Kvalgränsen för guld är 50 nätter, 10 för silver. Tror att jag hade 36 nätter. JacobGbg nämnde tidigare att man kunde behålla status genom att betala med poäng. Min fundering/fråga/förhoppning är om jag har lyckats hänga kvar på guldnivån? Spännande fortsättning följer:D
   
 2. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kvalgränserna är dessvärre benhårda, dock så kommer du få 26 rollover nights mot nästa år vilket förenklar avsevärt möjligheten att få guld 2014.
   
 3. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan nu konstatera att jag i år kunde behålla guldet trots att jag bara hade 36-37 nätter. Fel i systemet tror jag inte på, jag har heller inte betalat in några extra poäng. Om jag ska försöka hitta någon vettig förklaring skulle det möjligen kunna vara att alla nätter utom en är på Courtyard i HK. Under 2011 tror jag att jag dessutom hade ca 30-35 nätter på samma hotell. Så möjligen finns det en funktion som prioriterar lojalitet på ett och samma hotell:confused:
   
  1 person likes this.
 4. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Generellt är Marriott generösa mot europeiska medlemmar då de vill ha en jämn fördelning. T.ex. så får vi också vid megabonus cat 1-5 stay certificates medans i USA så är det cat 1-4.
   
  1 person likes this.
 5. Swisser

  Swisser Medlem

  JacobGBG,
  Det visste jag inte om att de differentierade mellan amerikaner och europeer. I den pågående megabonuskampanjen (till slutet av april) så finns ju både att alternativ för cat 1-4 cert och ett för cat 1-5 cert förutom två points-alternativ. Limiten för cat 1-4 cert alternativet är max 3 free night cert och för cat 1-5 cert alternativet är max 2 free night cert. Jag har siktat in mig på alternativet med cat 1-5 cert och har redan säkrat ett cert via min senaste resa till Asien.
   
 6. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Officiellt gör dom inte det men på Flyertalk så är det tydligt i diskussionen om vilka Megabonus rewards folk har fått.
   
 7. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  I mitt fall så innebär det ju att dom kan räkna med åtminstone 35 nätter till under året:) Så i mitt fall är det nog en viss pay-off.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×