Malmö Aviation planerar starta Stockholm Bromma-Östersund till hösten

Diskussion i 'Övriga nordiska flygbolag' startad av Jacob, 7 Maj 2013.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Till hösten planerar Malmö Aviation att starta en ny linje mellan Stockholm Bromma och Östersund, detta uppger flygbolagets kommersiella chef Björn Lundberg i en intervju med P4 Jämtland.

  Tanken är att trafikera linjen med fyra tur och returflygningar per dag, sex dagar i veckan. Tidigare har Östersundsflyg och Nextjet trafikerat sträckan till Bromma men nu är det bara SAS kvar som flyger till Stockholm.

  Enligt Lundberg har man länge fört diskussioner med lokala företrädare och har insett att regionen behöver ökad konkurrens och bättre kommunikationer än de som finns idag.
   
 2. Bra med flera alternativ på den linjen :). Tänkte själv informera om detta, men inte helt oväntat hann en kollega före :)
   
  1 person likes this.
 3. Håkan Andersson

  Håkan Andersson Medlem

  Ort:
  Östersund
  Land:
  Sverige Sverige
  Äntligen!
   
 4. twiggs

  twiggs Medlem

  Hade man bara startat Luleå och sen infört en vettig servicenivå ombord på dotterbolagen också så hade jag skippat SAS för gott på inrikes!
   
 5. flierman

  flierman Medlem

  Ort:
  OSD
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag jobbade i flyg-verksamheten medan Flyme, Norwegian, Nextjet och Östersundsflyg passerat och lagt ner.

  De som reser för statens och företagens räkning här i länet har rest SAS sedan barnsben och är så (naturligtvis:) fokuserade på att åka SK så de får poäng och bibehåller sin status så många vill inte åka andra bolag.

  En grundsten för att en ny operatör ska ha en chans att klara sig är att de kör jetplan då massor av människor vägrade åka NextJet och Östersundsflyg p.g.a de hade propellerflyg, (vilket jag själv tycker är skoj).

  De bolag som tidigare testat förut inte varit så stabila och erkända som Malmö Aviation och dessutom haft ganska dålig tidtabell och frekvens så är det någon som kan lyckas hyfsat så är det nog TF som dessutom har ett nät för transfer vidare till flera andra orter. De andra bolagen hade ju bara point to point trafik BMA-OSD och tappade då alla som skulle vidare från Sthlm.
   
 6. flierman

  flierman Medlem

  Ort:
  OSD
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu börjar de rekrytera folk också så det verkar bli en start, med Saab 2000-kärror.

  Lediga jobb | Malmö Aviation

  Funderar på att söka faktiskt.
   
 7. Jacob

  Jacob Medlem

  Tydligen är det fortfarande inte klart om linjen verkligen blir av, det handlar om hur det lokala näringslivet ställer sig till linjen. Beslut ska tas innan semestern.

  Samtidigt blir det en paradox, så här skriver SR:

  Kritiska röster från näringslivet i länet menar att de kommer att stå med byxorna nere om de förköper biljetter hos Malmö Aviation och det sedan inte blir nån linje. Då hänvisas de plötsligt till SAS och betydligt dyrare biljetter i sista stund.

  Näringslivets gensvar avgör om Malmö Aviation börjar flyga på Östersund - Nyheter P4 Jämtland | Sveriges Radio
   
 8. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu har pris och tidtabell kommit upp. Flyger från och med 2 september 2013, med start OSD-BMA.
  OSDBMA02SEP2013001.jpg
   
  Last edited: 19 Juni 2013
 9. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Som gammal östersundsbo tycker jag det är suveränt att någon ger SAS lite konkurrens på den här linjen igen. Tyvärr är den väl av hävd en av de största kassakorna för SAS och de kommer inte att dra sig för att sänka priserna så fort en konkurrent dyker upp (för att sedan höja igen när man fått tillbaka monopolet).
  Sedan instämmer jag i som tidigare att den lokala byråkrateliten (Östersund har en del verk och andra institutioner) kommer fortsätta hålla sig till SAS. Hoppas att näringslivet kommer ge mer stöd till den här linjen. Men det låter inte så upphetsande med prop-maskiner på en såpass lång linje så man får hoppas att de får så bra underlag att de kan börja flyga med Avro-maskinerna med tiden.
   
 10. 1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×