Senaste nytt

Malmö Aviation köper Bombardier C-Series

Palazzi

Medlem
Fantastisk idé Tommy! Kanske i kombination FlyRail... Bryssel har väl snabbtågsanslutningar till London, Paris, Flera tyska städer, samt Amsterdam. Direkt från Stockholm City (Bromma)
 
Last edited:

Palazzi

Medlem
Nu verkar det faktiskt som att planering och tillverkning av Cseries går enligt tidsplan!:eek: Det låter nästan för otroligt för att vara sant.. Antagligen kommer problemen med det nya testplanet som ska lyfta i December:p

De håller iaf på att sätta ihop ett komplett visnings-ex just nu:
[video=youtube;xCSTYWixm9I]http://www.youtube.com/watch?v=xCSTYWixm9I&feature=player_embedded[/video]
 

Palazzi

Medlem
Och nu har de arbetat ifatt lite tid. Motorerna ska levereras nästa vecka för testplan 1, och vingarna för testplan 2 levereras samtidigt. Troligen kommer planet i luften "redan" i Mars-April.

Kommer samtidigt nyheter om att Easyjet pratar med Bombardier om Cseries... En order från ett bolag av den storleken skulle sätta helt andra proportioner på flygplanets genomslagskraft. Möjligen försöker bara Easyjet sätta lite press på Airbus.
 
Jag hade förmånen att besöka Bombardier för en vecka sedan och ta mig en titt på CS100.

HOPPAS att flygbolagen kommer använda den inredning (3+2) som är i showroom för stolarna vad breda och riktigt trevliga. Man fick en "större" kännsla än med dagens 73X.

Ser framemot att flyga med dessa maskiner. Personligen blir det just med Malmö mellan bromma och umeå.
 
Toppen