Märkliga skillnader i service i Emirates First

Diskussion i 'Emirates & Skywards' startad av HON-II, 21 Januari 2015.

 1. HON-II

  HON-II Medlem

  Jag flög förra året under hösten ARN-DXB-PVG t.o.r. och senare i december ARN-DXB-HKG t.o.r. i EK F. Jag skrev några kommentarer rörande Shanghai-flygningen i ett tidigare BC inlägg ( http://www.businessclass.se/forum/threads/några-reflektioner-över-emirates-stockholm-dubai-shanghai-i-first-class.18835/ ).

  ARN-DXB i F i december var ingenting "to write home about": en flygning med två äldre brittiska damer som levererade en totalt oinspirerad service till de två passagerare (inklusive mig själv) som fanns i F-kabinen, Blev bl.a. inte tilltalad med namn någon gång under hela flygningen.

  Vad som verkligen överraskade var skillnaderna i kvalitet på service mellan DXB-PVG och DXB-HKG flygen. Jag jämför DXB-PVG flyget (EK 302) som avgick 02:50 från DXB med DXB-HKG flyget (EK 382) som avgick 02:55 från DXB. Således samma avgångstid mitt i natten och ungefär samma restid (PVG flyget ca 45 minuter längre). Som jag skrev i mitt tidigare inlägg var servicen i Shanghai-flyget utmärkt med en snabb och uppmärksam service och med en full meny. Naturligtvis delades det ut pyjamas och amenity kit, då det var ett nattflyg. Nu till HKG flyget: en mycket kraftigt reducerad meny (bl.a. ingen kaviar) och bisarrt nog ingen pyjamas (och följaktligen inget amenity kit). Skillnaderna var så påtagliga att EK i HKG flyget t.o.m. hade sparat in på godisskålen som brukar stå framför TV skärmen i sviterna (jag personligen brukar ta för mig av mintpastillerna). Jämfört med vad EK kan leverera i F är HKG flyget ingen vidare upplevelse. Jag har bifogat bilder på menyerna för DXB-PVG och DXB-HKG för jämförelse.

  IMG_4672.jpg
  DXB-PVG, sida 1 på menyn

  IMG_4673.jpg
  DXB-PVG, sida 2 på menyn

  IMG_4674.jpg
  DXB-HKG, sida 1 på menyn

  IMG_4675.jpg
  DXB-HKG, sida 2 på menyn

  Jag undrar hur EK resonerar? Det rör sig om två ungefär likvärdiga flygningar från DXB vid samma tid på dygnet med så stora skillnader i service. Jag frågade pursern på HKG flyget, och han bara skakade på huvudet och sade att han var pinsamt medveten om skillnaderna men hade ingen förklaring. Uppenbarligen har personalen själva påtalat skillnaderna utan att det blivit någon förändring. Jag blir ärligt talat paff över att det kan vara så stora skillnader i service på likvärdiga flyg. Slutsats: jag kan rekommendera EK nattflyget DXB-PVG i F, men inte nattflyget DXB-HKG i F.
   
  Glenn E, Gus, Sofia och 4 andra gillar detta.
 2. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket märkligt, en av anledningen att flyga F med välrenommerade bolag är väl förutsägbar service och mat av hög klass. Undrar hur det här har gått till. Om du orkar så tycker jag att du ska skriva till dem och påtala skillnaderna.
   
  Gus gillar detta.
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du har missat hur Emirates hanterar kunder efter att något gått snett eller? :) Tror inte det tjänar något till alls faktiskt. Tyvärr.
   
  Gus gillar detta.
 4. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Nä jag har hört det, men med en dåres envishet så bör man påpeka såna här saker, för att sen ta ställning till om man vill flyga med dem igen.
   
  Gus och agehall gillar detta.
 5. carmindz

  carmindz Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ny på detta forum... :)
  Gjort samma resa i F till PVG och HGK.
  Till HKG ingen kaviar, dock all annan service som de normalt har i F. Dvs för många saker som bara ska kastas....
  Det är den enda skillnaden jag märkt mellan dessa två flighter.
   
  Christian R och jumbooze gillar detta.
 6. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Christian R och simon_says91 gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×