Lyxig resa på frugans födelsedag, vart?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Gus, 25 Juni 2013.

 1. Gus

  Gus Medlem

  Frugan fyller 30 år i november. Jag har 40 000 United MileagePlus poäng och 61000 British Airways avios och jag vill hitta på någon lyxig resa för henne, vara borta i upp till en vecka. God mat & dryck och bra lounger är viktigast.

  Alternativ 1: Lufthansa F ARN-Muscat enkel resa, 40000 MileagePlus poäng per person. (I så fall köpa 40000 poäng på pågående rean) och sedan Muscat-ARN vanlig betald ekonomibiljett med något bolag.

  Fördelar: - Får uppleva FCT i FRA.
  - Kaviar på planet.
  Nackdelar: -FRA-MCT planet avgår redan kl. 12.20, alltså väldigt tidig uppstigning om man ska hinna utnyttja FCT.
  - Kan bara bokas två veckor innan avresa och eventuellt finns då inga platser.
  -Troligtvis gamla f-kabinen.

  Alternativ 2: Hong Kong-Tokyo med Cathay Pacific F. 30 000 avios per person.
  Fördel: -Avgångstid 16:20 från HKG vilket innebär lång tid i loungen.
  Nackdel: -Måste ta oss till Hong Kong (var där i januari dessutom).

  Vad hade ni valt och något annan som har något annat förslag? 40000 MileagePlus poäng är väl väldigt bra värde för att uppleva Lufthansa F vad jag förstår? Vi har rest med SAS och Thai C förut och var sådär nöjda så därför vill jag nu prova F. Någon som varit i Muscat? Vi har besökt både Dubai och Qatar tidigare och eftersom vi samlar på länder så är vi nu nyfikna på Oman.
   
 2. GillBates

  GillBates Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om din hustru inte är lika hardcore som dig så skulle jag välja att åka samtliga sträckor i lite finare kabin (för det är väl inte en present till dig ;) ). Inte fullt lika glamoröst att positioneringsflyga i 10timmar för att få en sträcka i first. Kan du inte köpa på dig lite Avianca LM så att ni kan åka bägge vägarna i F?
   
  2 personer gillar detta.
 3. Adam Nordén

  Adam Nordén Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Positioneringsflyga. LOL underbart.
   
  1 person likes this.
 4. Kebalibre

  Kebalibre Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hade definitivt valt Hong Kong i detta fall. Staden Muscat har inte speciellt mycket intressant att erbjuda och klaras lätt av på ett dygn.
   
 5. En semester i Oman? Låter inte precis romantiskt eller lyxigt. ;) Åtminstone ett bättre val än Sanaa i Jemen, men det är inte ändå lik Qatar eller Arabemiraten. Okej, kanske jag anser att det är mera ruggigt än vad det egentligen är, men i allmänhet skulle jag nog åka till typ New Orleans, Aten, Istanbul, Shanghai och andra städer med något att se och som har liv (Palazzis utryck om puls passar utmärkt), om det är fruns 30 års jubileum. Eller om det ska vara eksotiskt, så pröva t.ex. Samarkand.

  Inget billigt flygande i F, men jag skulle i första hand prioritera målet för resan. Men kör på Muscat, i fall frun är flygnörd. :) Men inte turistklass tillbaka! :p
   
 6. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Igorius var i Oman för ett tag sedan. Kommentar?
   
  1 person likes this.
 7. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jovisst, var en vecka på Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa utanför Muskat med sambon över påsk. Skrev litegrann om vistelsen här: http://www.businessclass.se/hotell/10085-shangri-la-lan-airlines-chile-golden-circle-2.html

  Håller med Kebalibre om att staden Muskat inte är så värst spännande (vi nöjde oss med ett besök på några timmar), men på Shangri-La kan man absolut ha det ganska bekvämt. Även om resorten inte är perfekt (se tråden ovan) njöt vi i fulla drag.
   
  2 personer gillar detta.
 8. Gus

  Gus Medlem

  Hade gärna gjort men har lite tight budget då vi sparar pengar till stundande bröllop. Max en väg i F tyvärr. På vägen hem är vi så trötta så då sover vi gott i våra ekonomiklasssäten.

  Nähä, Lufthansa F med tillhörande FCT och några nätter på Shangri-La Muscat låter inte lyxigt och romantiskt? :confused: Du verkar svår att tillfredsställa :)

  Oj, detta ställe verkar riktigt grymt! Kalla handdukar och fruktfat har jag varit med om på några få hotell men aldrig putsning av solglasögonen! :cool: Är det dyrt och svårt att få tag på alkohol i Oman för övrigt?
   
  1 person likes this.
 9. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns som sagt tre hotell inom resorten, vi bodde på Al Bandar (som jag uppfattar som näst flottast). Om du har möjlighet tycker jag att du ska testa Al Husn!

  Alkohol finns att tillgå på hotell och utvalda restauranger. Med tanke på mängden restauranger inom Shangri-La åt vi bara middag utanför resorten två gånger, och då på restauranger som visade sig inte servera alkohol. På Shangri-Las restauranger var utbudet generellt bra, men billigt är det förstås inte. Skulle dock inte låta det avskräcka mig - maten var inte särskilt dyr jämfört med motsvarande standard i t.ex. Stockholm.
   
  2 personer gillar detta.
 10. Du yrkade inget om Shangri-La. :p Det blir nog säkert bra! Dock själv skulle jag sikta på någon stadssemester, eftersom resorts är inte min grej. Men jag ser nog charmen och lyxet med Shangri-La.
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×