Lufthansa & SWISS, dag & natt...

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Mr.A, 3 April 2013.

 1. Mr.A

  Mr.A Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kom nyligen hem från en tripp till Tokyo - flög dit med Lufthansa i Business på A380 - säte, ok, men blir inte helt platt, svårt att sova ordentligt, businesskabinen känns i vanlig ordning enorm och servicen opersonlig. När servicen börjar går man ut med en vagn per sida, det tar ca 30 minuter innan jag fått aperitif, jag sitter längst fram och de börjar bakifrån, när det är dags för maten så är självklart den japanska måltiden slut (och frukosten nästa morgon), låg nivå på vinerna, och efter middagsservering ser jag inte röken av flygvärdinnorna.

  Hemresa med Swiss - sitter på 4A, utmärkt säte utan någon bredvid mig, snabb aperitif, personligt mottagande, utmärkt vinlista, strålande mat, underbart säte i vilket man kan sova, då pursern noterar att jag gillade 2010 Haut-Faugères Saint-Emilion Grand Cru så packar han ner en flaska som jag får ta med mig, efter middagsservicen så går personalen flera vändor genom kabinen och felar ut dricka och snacks till de som vill, precis den service man vill ha, utmärkt flygning.

  Håller härefter LX och British Airways högst av de europeiska bolagen i business, därefter AF, AY, KL och sist SK och Lufthansa
   
  rogeks, FlyingErik, SNIFF och 8 andra gillar detta.
 2. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med om att LX håller hög klass i C.
   
  Jakob K gillar detta.
 3. SWEDE

  SWEDE Medlem

  Alltid något att du stod ut med sätet. Medpassageraren höll sig lugn kanske? För övrigt enig med dig om kabinservicen. Det bästa i framtiden är nog att ta med dricka och snacks från loungen eller butik före man går ombord Lufthansa(C)!
   
 4. Bwan

  Bwan Medlem

  Har heller aldrig riktigt förstått hypen kring Lufthansa, förutom markservicen i First så är det mellanmjölk precis som de flesta andra europeiska bolag. LX känns klart bättre, som du säger en personligare service.
   
 5. SWEDE

  SWEDE Medlem

  På det temat skall man vara rättvis och inte haussa LX för mycket heller. Jag har varit med om helt vidriga IC-flygningar också med dem. Som vanligt är det personalen det beror på. Senast var det bara +50 damer i C och F och med förlov sagt något som jag trodde var 'Verboten' på LX och i CH - gravt överviktiga individer. Typiskt nog är det returen till ZRH som är värst. De var väl trötta och kanske inte helt sams... De enda som fick ett anständigt bemötande var ett parriktiga operetthjältar med HON-status.
   
  Johannes och HenrikT gillar detta.
 6. kerran1980

  kerran1980 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker Austrian Airlines har bra service i C på interkont.
  Mycket personligare och mer avslappnat än vad jag upplevt Lufthansa leverera i C.
  Även på matfronten tycker jag OS levererar...rejäla måltidsbrickor och smaskig efterrätt var det när jag flög OS senast.
   
  1 person likes this.
 7. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Austrian är helt klart underskattat. Särskilt nu när de kommer med en ny business class värd namnet! Helt klart ett av de europeiska flygbolag jag gillar bäst.
   
  3 personer gillar detta.
 8. jurgenb

  jurgenb Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
 9. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är nyfiken på deras C-klass, men eftersom jag tyvärr oftast reser i coach går Austrian alltid bort av den enkla anledningen att jag aldrig hittar några ekonomibiljetter i bokningsklasser som ger EuroBonus-poäng.
   
 10. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är synd bara att Austrian är så restriktiva med awardplatser. Annars hade det varit kul att testa deras Business. Får nöja mig med deras Economy på måndag ;)
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×