Lufthansa business class jämfört med SAS business class inom Europa

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Stefan62, 23 November 2012.

 1. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker att SAS Business inom Europa är bra - nu ska jag åka med Lufthansa och undrar om de är bättre eller...
   
 2. HenrikT

  HenrikT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker att Lufthansa är ganska risiga inom Europa... åtminstone om man jämför med SAS som har en mycket bättre produkt. Ofta sur personal på Lufthansa som slänger ut maten, snålar med drickat och sedan skyndar sig att sätta sig bakom skynket... och blänger på en när man måste gå på toan.
   
 3. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Även i Business?
   
 4. Ja, både i Business och i Economy inom Europa.
   
 5. EBGGOT

  EBGGOT Medlem

  Ort:
  West Coast
  Land:
  Sverige Sverige
  SK har bättre biz än Lufthansa i europa inget snack om saken.Lufthansa maten är verkligen riktigt kass, aldrig varm mat! MEN senast betalade jag 7.000kr för Lufthansa via FRA till LHR och SK skulle ha 12,000kr via CPH. Ganska stor prisskillnad som tyvärr är mer regel än undantag!
   
 6. HenrikT

  HenrikT Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja tyvärr även i business.

  Från ARN till FRA eller MUC brukar det vara varm mat... men en pytteliten portion. SK slår dem verkligen med hästlänger!
   
 7. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa har fyra-fem olika koncept för meals intra EU beroende på sträcka och konkurens. Att påstå att maten aldrig är varm är felaktigt då vissa rutter inom Europa erbjuder varmt mat. Däremot håller jag med om att SK business är totalt sett bättre än Lufthansa business. Dock har jag alltid haft turen att få trevlig kabinpersonal med Lufthansa trots att jag nästan enbart flyger ekonomi.
   
 8. Jag tycker vi skall börja med att komma ihåg att vi är ett metallrör (eller numera kompositrör) nästan 11 000m över marken där det inte finns något kök som kan producera någon 3* Michelin måltid. Så man bör lägga förväntningar där efter.

  Men back on topic: jag vet inte hur man tänker i Frankfurt. Som A380*G beskriver, så finns det varm mat på vissa sträckor. Jag har fått detta t.ex. på FRA-ATH eller MUC-MAD. Varit ganska ok, men inget mer.

  Det känns som Lufthansa försöker vara som René Redzepi på Noma, men det blir helt pannkaka. Man får en bricka med något man inte har en susning vad är för något, och ibland ser oaptitligt ut och smakar därefter.

  Som Lufthansa SEN får jag dock alltid ett ubertysktkorrektordnungartigt bemötande och det är Ni och Herr för alla pengarna. Där håller jag med A380*G att det alltid ett professionellt bemötande. Det man kan säga med Lufthansa är att "man vet vad man får" och det är samma alltid. Aldrig bäst (om inte Lufthansa F), aldrig sämst.
   
 9. EBGGOT

  EBGGOT Medlem

  Ort:
  West Coast
  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, my bad! Det sträckor jag flygit på inom Europa med Lufthansa C har inte varit varm mat på ialla fall och vi talar ca 10 olika rutter. Tror inte jag fick det mellan FRA- TUN sist heller faktiskt?! Men det kan bero på tiden men det är faktiskt en Afrika rutt även fast den är kort ....


  @ Senator - jag vet att jag är i ett flygplan. Du kan ge mig en panpizza/gorbys pirog bara jag får något varmt i magen under lunchen!
   
 10. Alf

  Alf Medlem

  Ort:
  Finspång
  Land:
  Sverige Sverige
  För mej är det självklart att välja SAS inom Europa om dom ställs mot Lufthansa. Jag tycker komforten är densamma men servicen på Lufthansa är usel med snorkig kabinpersonal även i C klass. Tyvärr tycker jag den snorkiga kabinpersonalen även finns på långlinjerna i varje fall i C klass. Jag har inte prövat F klass. Summering, klart bättre service i SAS C klass och heder åt vårt lite misskrediterade SAS.
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×