Lufthansa avslutar codeshare med Turkish Airlines

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av PYRZ, 27 November 2013.

 1. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa avslutar code share med Turkish Airlines

  Efter ändringen för intjäning av status miles för TK flighter, avslutar Lufthansa code share samarbetet med TK då man tycker att det är för stor konkurrens mellan bolagen och att det inte är längre kommersiellt hållbart:

  Lufthansa to End Code-Sharing with Turkish Carrier - WSJ.com
   
  Last edited: 27 November 2013
  1 person likes this.
 2. Jacob

  Jacob Medlem

  Varit mycket skriverier om detta senaste dagarna. Lufthansa drog exempelvis ner intjäningen i Miles & More med 75 procent vid resa med Turkish Airlines i förrgår.

  Har inte haft tid att kolla upp detta något mer men någon annan får gärna grotta mer i exakt vad som gjorts.
   
 3. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det har diskuterats i andra trådar. Lufthansa är inte så glada över TK's snabba expansion, i synnerhet på den tyska marknaden där de stjäl kunder genom att flyga till de mindre flygplatserna. Likaså är de sura över att de konkurrerar ut Brussels Airlines på rutterna till Afrika.
   
  1 person likes this.
 4. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Ännu ett steg i fel riktning för Star Alliance. :(

  Som det står på Lufthansa hemsida verkar det som att det är statusgrundande miles som sänks till 25% av de användbara miles bokningsklassen genererar. Det vill säga maximalt 50% av flugna miles på de allra dyraste Businessbiljetterna.

  Please note the following changes to the award of status miles for flights from 1 January 2014:
  from the flight date 01.01.2014 you will receive 25% of the award miles you earn as status miles.


  OM det inte bara är en felskrivning/feltolkning så är det samma sak som att tala om för TK resenärer att de inte behöver göra sig besvär i Miles&More. Kanske rimligt?! Men det sänder också en tydlig varningssignal till Miles&More medlemmar som har övervägt att resa med TK. Tyvärr inte mycket av det agerandet som andas allians och samarbete.
   
 5. Jag kan inte se det på något annat sätt än att Lufthansa vill ur Star Alliance, för att satsa på egen hand.

  1. Germanwings. Förutom för de destinationer som har flygningar till Frankfurt &/eller München kan man snart glömma fördelarna med Star Alliance guld. Få utanför Tyskland kan nå högre status inom Miles & More....

  2. Man sänker ständigt intjäning på andra bolag inom Star Alliance... Det här är inte första eller sista exemplet...

  3. Man kräver statuskort på M&M för att få statusförmåner på t.e.x. Air Dolomiti - trots att det enligt dem själva är en Lufthansa "metall" -flygning

  4. Nu ska man tydligen utpressa allianskollegorna också...
   
  3 personer gillar detta.
 6. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tror inte de är på väg ut men de håller på att göra en markering, mindre bolag som försöker konkurrera med Lufthansa kommer nog att få det lite jobbigt. Tror iofs inte att det är något unikt för Lufthansa utan alla stora bolag kommer nog att gå den här vägen.
   
  1 person likes this.
 7. Hall

  Hall Medlem

  Ort:
  ARN; BMA
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag förstår inte riktigt den sista delen av din första punkt.
  Germanwings ger hyffsat med miles till M&M och man kan ju alltid fortfarande flyga vidare ut i världen med övriga delar av Lufthansa group. I övrigt håller jag med om din analys att Lufthansa group verkar anse att de förlorar mer än de vinner på samarbetet inom Star alliance.
   
 8. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  På bl a Flyertalk har det nämnts Lufthansa ser TK som sin största konkurrent efter Emirates....så uppenbarligen är man inte helt glada som nämnts över TKs snabba expansion. TK kör ju i viss mån eget race genom egen check in/ egna biljettkontor etc och har väl målsättningen växa vidare. TK är väl ända "starka" star spelaren från Europa som känns global utanför Lufthansa group också? (TAP&Croatian,Aegan och SAS är ju mera lokala aktörer!)
   
 9. Hall

  Hall Medlem

  Ort:
  ARN; BMA
  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa group kan nog tänka sig införliva livskraftiga delar av dessa, gå ur Star alliance (möjligtvis behålla separatsamarbete med United) och sedan sitta på riktigt bra anslutningar/slotar både inom och till/från Europa.
   
 10. Det där är nog kärnfrågan för Lufthansa, TK är en mycket farligare konkurrent än både gulfbolagen och AB. Gulfbolagen kan inte mata från så många och så små tyska flygplatser och med sådan frekvens som TK, för att planen är för stora och för att de inte har lika gott om starträttigheter. TK kör ofta och med små plan från i princip var som helst.
  AB kan man i princip möta med Germanwings inom Europa då deras interkontinentala sträckor mer är inriktade på fritidsresande.

  Framför allt har det uppmärksammats i Tyskland att TK börjar flyga på t.ex. sömniga Kassels flygplats nästa år, som inget annat reguljärbolag flyger på och som blir den 14:e tyska flygplatsen i TK-nätet.

  Roligt i sammanhanget är ju att det för bara några månader var tal om ett eventuellt utökat samarbete mellan TK och Lufthansa. Som läget är nu har TK snabbt visa sig bli den värste konkurrenten av alla.
   
  Last edited: 27 November 2013

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×