Senaste nytt

LOT gör buklandning i Warszawa

Roger J

Medlem
Det är ju kaptenens beslut. Gissar att vi inte vet allt. Om de verkligen var medvetna om omfattningen av problemet har jag svårt att tänka mig att flygningen inte skulle avbrutits fortast möjligt.
 

Kristofer

Medlem
Är försiktig med att dra allt för många slutsatser innan haverikommissionens rapport publicerats. Det finns troligen mycket som inte är officiellt än i den här historien.
 

Gnopps

Medlem
Det ser ju så otroligt mjukt ut men har säkert känts en desto mer ombord. Precis som turbulens, alla plan ser ju ut att glida så fint men vi vet ju av erfarenhet att det inte alltid är fallet.
 

Concorde

Founding Member
WAW är öppen igen. Passagerare ombord rapporteras ha sagt "Det kändes som en vanlig smidig landning, men när det började ryka insåg vi att det var dags att lämna asap"... :)
 

Roger J

Medlem
Vi får väl vänta på den riktiga rapporten. Det verkar i alla fall som en big no no att återställa en utlöst säkring under flygning. Verkar som att man hellre landade med hjulen uppe än chansade på att återställa säkringen (eftersom man inte kan vara säker på varför den löst ut). Antagligen riktigt. LOTs seniora piloter är väl med största sannolikhet utbildade militärt i grunden och fixade uppenbarligen buklandningen galant... en potentiell brand ombord skulle å andra sidan varit svårhanterad på riktigt oavsett sovjettidens hårda drillning.
 
Last edited:
Toppen