kaktusen
Medlem
Maten var som sagt imponerande. En riktig avsmakningsmeny! När man äter "riktig" japansk mat märker man hur mycket man missar. De flesta tänker sushi, sashimi och kanske yakiniku när man nämner japansk mat. Det japanska köket har så många andra smaker och ingredienser som man missar. Varje rätt hade något som jag aldrig provat förut.
Jag valde Japansk meny med ett komplement av caviar till första förrätten. Nedan menyn och sedan maten i turordning. Efter huvudmenyn ytterligare några rätter som jag provade på senare under flighten. Alla bilder tagna med iPhone så tyvärr inte världsklass:
Japanska menyn på NH211 Haneda till London. Mums!!
Krug!!
En liten aptitretare: "Starter; a taste of what’s to come". Det var crab leg, någon slags fisk, salmon roe i en smet och rökt kött. Mycket bra start!
Simmered abalone and herring roe with Japanese plum-based paste. Jag fuskade lite och tog in caviar från den västerländska menyn. Väldigt god caviar som faktiskt var från Latvia.
Caviar!
Nu börjar det hända saker:
• Chinese yam rolled with simmered beef
• Sushi roll with halfbeak, prawn and cucumber
• Steamed savory egg custard with crab butter Botargo
• Grilled snow crab meat
• A clear soup with Scallop fishcake. Godare än det såg ut
"Huvudrätt":
A selection of sashimi
• Seared yellowtail with grated daikon radish
• Kombu kelp-cured salmon trout
Simmered treats:
• Simmered beef tongue in miso-based sauce
• Simmered Japanese tiger prawn with egg yolk
Tasty tidbits
• Grilled conger eel and vegetables
Main course
• Simmered monkfish and monkfish liver in soy-based sauce
• Steamed rice, miso soup and Japanese pickles
Desserts
• Crepe ice cream
• Green tea roll cake
• Fruits
Detta var alltså huvudmenyn. Jag provade även på fyra andra rätter under flighten. Kabinen var tyvärr väldigt mörk så svårt att ta bra bilder:
Deep fried fish cakes
Garden sallad with Japanese dressing
ANA classic curry with rice
En kryddig kinesisk soppa. God!
Jag valde Japansk meny med ett komplement av caviar till första förrätten. Nedan menyn och sedan maten i turordning. Efter huvudmenyn ytterligare några rätter som jag provade på senare under flighten. Alla bilder tagna med iPhone så tyvärr inte världsklass:
Japanska menyn på NH211 Haneda till London. Mums!!
Krug!!
En liten aptitretare: "Starter; a taste of what’s to come". Det var crab leg, någon slags fisk, salmon roe i en smet och rökt kött. Mycket bra start!
Simmered abalone and herring roe with Japanese plum-based paste. Jag fuskade lite och tog in caviar från den västerländska menyn. Väldigt god caviar som faktiskt var från Latvia.
Caviar!
Nu börjar det hända saker:
• Chinese yam rolled with simmered beef
• Sushi roll with halfbeak, prawn and cucumber
• Steamed savory egg custard with crab butter Botargo
• Grilled snow crab meat
• A clear soup with Scallop fishcake. Godare än det såg ut
"Huvudrätt":
A selection of sashimi
• Seared yellowtail with grated daikon radish
• Kombu kelp-cured salmon trout
Simmered treats:
• Simmered beef tongue in miso-based sauce
• Simmered Japanese tiger prawn with egg yolk
Tasty tidbits
• Grilled conger eel and vegetables
Main course
• Simmered monkfish and monkfish liver in soy-based sauce
• Steamed rice, miso soup and Japanese pickles
Desserts
• Crepe ice cream
• Green tea roll cake
• Fruits
Detta var alltså huvudmenyn. Jag provade även på fyra andra rätter under flighten. Kabinen var tyvärr väldigt mörk så svårt att ta bra bilder:
Deep fried fish cakes
Garden sallad with Japanese dressing
ANA classic curry with rice
En kryddig kinesisk soppa. God!