Senaste nytt

Live från 10.000 meter: Första flygningen idag med Lufthansa Premium Economy

Jacob

Medlem
Hur ser måltidskonceptet ut i Premium Economy. Är det samma bricka som i Economy eller en förbättrad måltid? Likaså, ingår Champagne.
På denna flygning till USA.

-Dryck efter start med nötter/snacks följt av varm måltid med två val av huvudrätt. Till detta ytterligare drycker och därefter en sista runda med vinflaskorna. Enklare kall måltid före landning
-Ingen duk under brickan, däremot riktigt porslin och riktiga glas.
-Ingen champagne men däremot finns mousserande vin. Ett vitt och ett rött vin, öl samt standardutbud av spritsorter. Inget som saknas men inga premiummärken på något sätt.
-Till kaffet erbjöds även whisky och cognac från vagnen.
-Dryckesrundor under resten av flygningen, ungefär som det brukar vara i economy. Säkerligen kan man även beställa något mer genom att ringa på klockan.
-Apelsinjuice före avgång, men igen, ingen champagne.
 

Jacob

Medlem
Bekväm stol tycker jag, mycket behaglig att sitta i, det är de flesta här överens om. Största nackdelen är att den går att fälla lite väl mycket. Detta är väl bra för de som vill sova men det blir väldigt trångt och hopklämt för personen bakom. Jag hade nog föredragit att man minskade stolens recline något.
 

Jacob

Medlem
Ungefär halva flygningen klar nu, fyra timmar till Washington.

Lufthansas chief commercial officer Jens Bischof är nu tillgänglig för frågor, likaså produktcheferna.
 

Jacob

Medlem
Och en bild på underhållningssystemet, som förstås är samma som i övriga klasser. Dock är nog skärmen något större i premium economy än i vanlig ekonomiklass. Ganska enkla hörlurar, inget brusreducerande, men som i stort fungerar fint tycker jag.

First-flight-with-Lufthansa-Premium-Economy-Frankfurt-Washington-07-FACEBOOK.jpg
 

Glenn E

Medlem
Det är säkert ett bra alternativ fast inte om man är ute efter SAS poäng.
Bara 25% av sträckan för en rabatterad Lufthansa premium ekonomi biljett.
 
Vilka bokningsklasser är det som används för premium economy? Inte kollat än...
De bruger N, E og G.

N beskrives som: LH PROMOTIONAL PREMIUM ECONOMY CLASS FARES BETWEEN eller LH ECONOMY SEMIFLEX PREMIUM ECONOMY CLASS FARES

E beskrives som: LH ECONOMY SEMIFLEX PREMIUM ECONOMY CLASS FARES eller LH ECONOMY FLEXIBLE PREMIUM ECONOMY CLASS FARES

G beskrives som: NORMAL INTERLINEABLE PREMIUM ECONOMY CLASS FARES
 

Magino

Medlem
Avdelningen bak mot ekonomi ser inte ut att vara så tydlig. Får man känslan att vara i en egen "premium" kabin eller bara att man sitter längre fram i ekonomi delen?
 

Jacob

Medlem
Avdelningen bak mot ekonomi ser inte ut att vara så tydlig. Får man känslan att vara i en egen "premium" kabin eller bara att man sitter längre fram i ekonomi delen?
Något mittemellan. Visst känns det som man sitter i en egen klass, det är ju helt andra stolar och en helt annan konfiguration (2-4-2 istället för 3-4-3) men avgränsningen är betydligt tydligare och striktare mot business class som ligger precis framför. Även toaletterna är gemensamma.
 
Toppen