Letar bra hotel/resort med bra bad och pool i Filippinerna. Tips?

Diskussion i 'Hotell' startad av GillBates, 24 Februari 2014.

 1. GillBates

  GillBates Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag med familj kommer ha 10 dagar i Filippinerna nästa vinter (MNL som in- och utgångspunkt). Cebu, Boracay, Palawan eller något annat ställe? Letar efter bra hotel/resort med bra bad och pool men att det även skall finnas något annat att göra än bara strandhäng. Kan gärna tänka mig att bo på två olika ställen under denna tid. Har två barn i 10-års åldern samt en fru runt 40 ;). Ubbe, hur var Cebu?
   
 2. Glenn E

  Glenn E Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Radisson i Cebu var helt ok med fin Pool.
  Jag blev uppgraderad till Business rum med lounge tillgång mha Club Carlson Gold Elite.
   
 3. kristofergustafsson

  kristofergustafsson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Marriott i Cebu var också trevlig och med bra service, även om det är placerat mitt inne i staden. Cebu kändes dock som en väldigt otrygg stad, så vi höll oss innanför området med beväpnade säkerhetsvakter och inne i den angränsande shoppinggallerian, och var glada när vi äntligen fick flyga därifrån.
   
 4. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med, Cebu är en riktig skitstad. Bodde på Raddisson i tre nätter (hade bokat fem) inna njag fick nog och flydde från stan till en resort i Lapu-Lapu.

  Aldrig med Cebu igen (även om Radissonhotellet var fint, resten var skit).
   
  1 person likes this.
 5. Radison hotellet var fint med riktigt bra bemötande av all personal. Uppgraderad till svit med extra allt. När jag kom ner till poolen kommer det fram en tjej och säger Hello mr "Ubbe". Överallt lika dant. Stan i övrigt är ju ingen höjdare även om det ska vara fint mot norra delen av ön. Vi drog vidare mot Boracay som är så vackert att det gör ont i ögonen.. Vattnet bara gnistrar..
   
 6. Pixel

  Pixel Medlem

  Vi har precis tillbringat knappt en vecka på Boracay. Vi bodde på Boracay Regency som är ett hotell i den övre skalan direkt vid stranden vid Boatstation 2. Helt ok hotell med 3 pooler, en sisådär frukost och ett gratis trådlöst internet som bara funkade i receptionen och som var långsamt och buggigt.

  Södra stranden är väldigt fin och med nästan inga vågor. Dock skulle jag inte utse den till världens bästa som många säger. Det är en väldigt avslappnad stämning på ön och inte direkt mycket att göra förutom sol/bad. Den norra stranden är sämre och här blåser det mer. Här finns det kitesurfare överallt. Hela ön kryllar av koreaner. Det måste vara deras Mallorca.

  Flyger man till Caticlan som ligger närmast Boracay får man bara ta med 10 kg incheckat och 5 kg i handbagage pga väldigt kort landningsbana. Vi flög med Cebu Pacific och de var stenhårda på de 10 kg men brydde sig inte om handbagage. Vid avfärd från Caticlan vägs även alla passagerare in på bagagevågen för att de skall kunna ha kontroll på planets startvikt.

  Hotellen erbjuder hämtning/lämning på flygplatsen men i vårt fall var det 6 ggr dyrare än att fixa det själv. Det finns uppsatta priser på allt så följer man strömmen så blir man inte lurad. Tänk på att ha ett antal pesos över när ni skall lämna landet för det skall betalas "Terminal Fee" på alla flygplaster/hamnar. Som turist krävs det också 3 olika biljetter för att ta båten från flygplatsen och över till Boracay ( 10 min).
   
  1 person likes this.
 7. Ganskaanonym

  Ganskaanonym Medlem

  Ej att förglömma att informera om den märkliga säkerhetskontrollen vid piren i Caticlan. Alla båtresenärer får sitt bagage ordentligt genomgånget av en säkerhetsvakt med en pinne i handen. Pinnen används till att lyfta på kläder och annat i väskorna. Kan kännas rätt otrevligt om man inte är medveten om det innan.

  I alla fall var det på detta viset 2009.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×