Senaste nytt

Lämna elektroniken hemma när du åker till USA

palmen

Moderator
Håll er till ämnet och undvik att dra in politik och religion i denna tråd.
Fortsätter det måste tråden stängas och det vore tråkigt då det är ett väldigt intressant ämne just nu.

Diskutera gärna följderna för oss resenärer och inte orsaken till att detta ska införas.

/Moderator
 

Alf

Medlem
Det är bara en tidsfråga innan ett plan exploderar. När det händer ska vi dock komma ihåg att oavsett om några plan störtar och många människor tragiskt dör så är flygsäkerheten fortfarande ofattbart bra och risken irrelevant om man jämför med saker vi gör dagligen i vår vardag.

Hur tänker du nu? Om lika många människor omkommer pga av detta som vid 9/11 är inte flygsäkerheten ofattbart bra. Den är katastrofalt dålig.
 

AABack2ARN

Medlem
Om man skall tro wikipedia (List of motor vehicle deaths in U.S. by year - Wikipedia omkom 35000 personer på amerikanska vägar förra året. Eller knappt 100 personer per dag. Hur många som skjuts hittar jag inte på rak arm men troligtvis en hel del personer där också.

Konstigt ser man inte riktigt samma initiativ på de fronterna för att minska antalet dödsfall.

Lika fascinerande som en del terrorister uppenbarligen tycker flyg är - lika fascinerade av dessa fenomen är media och gemene man. :(
 

Canadien

Medlem
Eller en knapp halv miljon döda per år i malaria. Så om man ser på mänskligheten som helhet är det helt fel ställen att fokusera säkerhet på/minimera förluster.
 

igelkotten

Medlem
Varför skulle en terrorist inte kunna välja att flyga från en annan flygplats bara? Ser inte hur förbudet minskar risken på något sätt? Den som planerar att spränga ett plan kommer nog inte stoppas av en sådan här obekvämlighet.

Verkar inte helt logiskt detta. Skulle nog inte svälja vad "three intelligence sources" uppgett @kaktusen , det känns inte som att skälet är enbart säkerhet.
 

kaktusen

Medlem
Hur tänker du nu? Om lika många människor omkommer pga av detta som vid 9/11 är inte flygsäkerheten ofattbart bra. Den är katastrofalt dålig.
Lite OT: Inte alls. Det finns ingenting säkrare än att flyga. Om du tycker flyga är osäkert sätt dig då aldrig i en bil. Eller motorcykel, mountainbike, snöskoter, etc. I stort sett allt man gör är mer osäkert än att flyga och vi har massvis med statistik för att visa detta. Under 2016 dog det 325 personer totalt i flygolyckor i hela världen. Det är ungefär lika många som dör i trafiken i lilla Sverige under ett år.

Även om vi hade en 9/11 varje månad skulle det omkomma fler personer i trafiken endast i USA under ett år. Varje år så dör 1.2 miljoner globalt över hela världen i trafikolyckor. Varje år dör ca 12 000 av skutvapen i USA, 75 000 skadas av skjutvapen och drygt 20 000 skjuter sig själva. Allt detta endast i USA. Vid 9/11 tog det ca 3 000 människor. Väldigt tragiskt men om man höjer blicken lite så inser man att flygning är otroligt säkert och att man aldrig ska vara rädd för terrorism.

När nästa plan störtar, oavsett om det är en bomb eller inte, ska man alltså inte panikera och vara orolig även om det är tragiskt. Även om vi hade en svår flygkrasch i månaden skulle flygning fortfarande vara otroligt säkert.

EDIT: Vi har precis nu vad som verkar vara ett terrorattentat i London. Tragiskt och värdelöst men totalt sett dör väldigt få människor av terrorism varje år så man ska inte vara rädd.
 
Last edited:

sammyj

Medlem
Som några kommenterar tidigare så är jag också lite skeptisk till hur många kg litium-jon batterier det kommer ligga i bagaget när alla skall checka in det istället. Det räcker med att det blir en liten brand eller fel i någon av alla dessa apparater som skall checkas in så brinner det friskt och spridningen kan bli enorm
 
Toppen