Kvalitet på Turkish Airlines... Behöver svar :-)

Diskussion i 'Star Alliance' startad av Traveller, 2 Oktober 2012.

 1. Traveller

  Traveller Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vänner..
  Jag har inte åkte Turkish på säkert tio år. Nu skall det bära av till Hurghada för dykning. Genom att undvika charterpaket och köpa separat hotell och flyg så är dom enda egentliga alternativen för mig Turkish eller Egyptair. Valet faller på Turkish.
  Nu mina frågor,

  - Hur är kvaliteten på servicen?
  - Är det värt att åka business?
  - Hur är ekonomivalet?
  - Kan man uppgradera från eco till biz och i så fall vilken klass måste jag boka??

  Blir glad för alla inlägg och information.. Som ni vet så är det ju nästan bara SAS för mig annars...
   
  1 person likes this.
 2. De få gångerna som jag åkte med Turkish Airlines(TK) i Business class upplevde jag att deras service var bra. Men det finns många som har upplevt andra hållet.

  De satsar ganska stort på catering så du kommer att få bra måltider i Business class, även på short-haul flygning(Stockholm-Istanbul, Istanbul-Hurghada).
  I mitt tycke är TK Economy class är helt OK produkt. Om du har tur kan du sitta i ett nytt Boeing B737-800/900 plan.

  Om du vill upågradera från Economy till Business med EuroBonus poäng, bokningklass hos TK måste vara Y eller B.

  Deras lounge i Istanbul är värt att besöka. En av de bättre loungerna i världen.
   
  Last edited: 2 Oktober 2012
  1 person likes this.
 3. Johannes

  Johannes Medlem

  Ort:
  Lerum
  Land:
  Sverige Sverige
  Har bara flygit TK en gång det var charter Detur GOT-AYT och det var bra, det mest otroliga var fri bar, flygvärdinnorna satte upp en trolly med fullstora flaskor längst bak i planet där vi fick göra våra egna groggar, helt sjukt, bra party blev det iaf, tror det var 2005.
   
 4. Kricka

  Kricka Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker AHO sammanfattar mina intryck av TK väl. Servicen i Business var inte på
  topp (men å andra sidan var det KBL-IST). Economy var helt OK. I jämförelse med
  Egypt så upplever jag att servicen är bättre och man kan få ett glas vin på Turkish.
  Loungen i IST är verkligen bra !!
   
 5. David

  David Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har flugit GOT-IST-GOT 3 ggr i eko och en gång IST-GOT i business, i söndags. Jag var inte så imponerad av servicen där, skall skriva lite mer utförligt när jag får tid, men hade inte betalat för detta privat. Eko har jag dock oftast varit väldigt nöjd med. Maten höll som vanligt hög kvalitet.

  Serveringen kändes väldigt stressad och det gavs inga klara eller detaljerade matval, i ekonomi får man t.ex. en meny. Brickan slängdes in först, innan drickan, och så snart varmrätten var serverad försvann personalen en längre stund för att sedan röja in brickorna och försvinna igen utan någon tanke på att någon kunde vilja ha kaffe etc. Flygningen IST-GOT tar ca 3:15 och ger ju gott om tid för servering, tycker man.

  Loungen på IST är som AHO säger väldigt trevlig.
   
  Last edited: 2 Oktober 2012
 6. twiggs

  twiggs Medlem

  Just det där låter faktiskt som oerhört "tacky" från min synvinkel. Inte direkt någon klass på servicen: skulle mycket hellre blivit serverad än drink vid min plats än att behöva springa bak till toalettsektionen för att hämta dricka.

  Har i övrigt mycket positiva minnen från TK. Dock märker jag tydligt att servicenivån är bättre på linjer mot exempelvis Skandinavien och övriga Europa än på linjer mot Balkan/Afrika/Mellanöstern. Fast även detta är ju subjektivt, någon längre ner i tråden skriver om en mycket kass upplevelse mellan IST och GOT. Det verkar vara svårt att få till den riktigt jämna servicen på kortare linjer inom Europa än på långlinjer för måååånga flygbolag. Sedan spelar även personalens dagsform roll, men det gör den ju för alla anställda i alla serviceyrken.
   
 7. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har flugit TK i C ARN-IST-GRU och i Y ARN-IST-BKK. Jag flyger inte ofta i C men det var en njutbar upplevelse med TK. Både i C och Y så är det bra catering. Service hos personalen kan vara riktigt bra och andra gånger obefintlig. Flyger med dem till DXB om en månad i Y.
   
 8. Johannes

  Johannes Medlem

  Ort:
  Lerum
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var sjukt tacky, har aldrig varit med om något liknande vare sig på charter eller reguljärt, men fest blev det, det var 1.5 liters flaskor med tonic water och stora flaskor Gin, en man i 50 års åldern agerade bartender, helt galet, skall se om jag kan gräva fram några bilder på detta.
   
 9. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Jag har flugit dem två gånger i ekonomiklass och servering samt komfort är bra. De har en bit att gå för att kunna kännas som ett riktigt kvalitetsbolag. Exempelvis flög jag IST-DEL, en sextimmars flygning som avgår 20 och landar 06 där de flesta nog vill sova så mycket som möjligt. Men måltiderna serverades först 2h in i flygningen, något som kunde gjorts mycket snabbare.

  Om du är på väg till Asien i framtiden kan det vara värt att titta på det här priset: http://www.businessclass.se/deals/6...-turkish-airlines-9-130-sek-inkl-skatter.html från Egypten. Det priset finns från Hurghada också och du kan flyga Norden-Egypten-Norden-Asien-Norden med det (bara skippa sista biten till Egypten). Är detta intressant kan jag berätta hur.
   
 10. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  JA! Bilder!
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×