Senaste nytt

Kuala Lumpur, Malaysia under nyår 2013-2014

Luft

Medlem
Jag kollade priserna på The Datai för den tid som är aktuell för mej, i slutet av dec. Priserna för fyra nätter ligger på 30.0000-40.000 SEK.
Det tycker jag inte är vettiga priser, för mej finns inte så pass mycket mervärde i bara ett boende oavsett om det ingår gratis champagne. Ett rum i KL på Shangri-La Horizon club kostar 1500 SEK natten och jag får dessutom mer för pengarna. Men som sagt, valet är fritt.

Oj, det var verkligen i det dyraste laget! Var dessa priser för ett Deluxe Room (deras standardrum på 62 kvadratmeter) eller var det för någon villa eller svit?
 

Alf

Medlem
Oj, det var verkligen i det dyraste laget! Var dessa priser för ett Deluxe Room (deras standardrum på 62 kvadratmeter) eller var det för någon villa eller svit?

30.000 SEK var för standardrum och 40.000 var för pool villa. Därför har jag valt bort detta, stället verkade för övrigt toppen. Med tanke på priset får jag leta vidare, Pankor Laut kan vara ett alternativ. Har även varit inne på ett Hyatt hotell på östkusten men det lär visst vara mycket regn där vid årsskiftet. Nu har jag bokat till KL och vill helst hitta ett semesterställe på bilavstånd från KL.
 

Ritz

Medlem
Här är några hotelltips för Kuala Lumpur:

Det absolut bästa området att bo i är i s.k "Golden Triangle" och vill man ha supernära till allt så ska man bo precis vid Pavillion, ett superbt shoppingcenter. Där finns det tre hotell i ett kluster: Marriott, Westin och Ritz Carlton. Marriott och Westin ligger på Jalan Bukit Bintang bredvid varandra medan Ritz Carlton ligger på en tystare bakgata. Av location-skäl skulle jag valt något av dessa tre. Marriott har en lite mer flärdfull karaktär.
Ritz Carlton har en mer avslappnad karaktär.
Har bott på Ritz tre gånger och tycker att deras location och stämning är skönast. De brukar ofta uppgradera en om det inte är fullbokat och brukar vara generösa med early check-in och late check-out (i alla fall några timmar). Hotellet har även en fin bad/gymavdelning med privata skåp som man får använda även efter man checkat ut. Perfekt om man har en sen flygning och vill duscha/basta och byta om innan flygplatsen.

Kuala Lumpur är ingen bra promenadstad (alla åker bil+trottoarerna är rätt så dåliga), så jag skulle inte rekommendera att bo vid till exempel Petronas Towers/KLCC. Där ligger visserligen det stora shoppingcentret, men i princip måste du åka taxi överallt vilket är jobbigt i längden, särskilt som turist för man blir ofta nekad att åka med taxameter. Nu finns dock en "skybridge" med A/C mellan Pavillion och KLCC (ca 15 min till fots).

Tips för kvalitetsmat:

- Ritz Carlton har en av stadens bästa asiatiska restauranger, Li Yen (kantonesiskt). Prova deras Dim Sum och Pekinganka.
- Marriott har en bra kinarestaurang som är Shanghai-influerat.
- I Pavillion-shoppingcentret finns en handfull bra restauranger inklusive en japansk restaurang (med Stockholmspriser!) och en bra restaurang som är specialist på riktiga dumplings.
- På Jalan Alor hittar du streetfood av hög kvalitet.

- Undvik restauranger från Trip Advisor, till exempel Bijan som är en Malayrestaurang och Old China Café i Chinatown. De är ofta väldigt turistiga (fullt av australiensare, engelsmän och även svenskar) och maten är riktigt kass.

- Här är en guide som bra inspiration till mat, shopping och annat kul i KL:
http://www.timeoutkl.com/
 
Last edited:

Ritz

Medlem
Efter fyra-fem dagar i KL vill man nog komma bort från stadsbruset och då kan det vara skönt med en beach/resort-vistelse. Langkawi känner ni nog till. Har aldrig varit där, men det verkar fint. Turism i Malaysia är inte så exploaterat som Thailand. Vill man komma bort från turisterna kan man åka till Kota Kinabalu. Stränderna är nog så där, det finaste vattnet och stränderna hittar man runt öarna utanför KK. Men då får man åka upp en prisklass. Liksom Langkawi fortfarande väldigt kommersiellt.

Vad jag rekommenderar varmt är ett ställe jag var på i vintras: Pom Pom Island. Det är en av flera småöar i Sulawesisjön (egentligen ingen sjö, utan en del av Stilla Havet). Det ligger utanför Borneos östkust och ligger bland ett av världens bästa dykvatten. Pom Pom är en korallö, så den är helt platt och omgiven av väldigt stora och breda korallrev. Stränderna är helt magiska och bäst av allt: man är HELT ensam på stranden. Paradiskänslan är överväldigande.

Förutom att bada kan man dyka och snorkla (det finns tredagars Padi-kurser för den som vill), antingen runt ön eller med båttur. Det marina livet är imponerande, du simmar med exotiska fiskar, koraller och framförallt sköldpaddor! Vattnet är tydligen helt oförorenat och Unicef har anställda på ön för att skydda sköldpaddorna.

På hela ön finns enbart ett 30 bungalows, så det är inte alls mycket folk på ön. På stranden och i vattnet är man oftast helt ensam.
Jag rekommenderar att bo i Beachvillorna. Priset för 3 nätter/4 dagar är RM 2800, ca 7000 kr. Då ingår frukost, lunch och middag som är helt ok.

Bifogar mina egna bilder tagna med iPhone:

photo (21).jpg

photo (20).jpg

photo (19).jpg

photo (18).JPG
 
Toppen