Krav på Internationellt Körkort när man hyr bil i USA

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av Dreamliner, 22 Februari 2015.

 1. Jag startar en separat tråd för detta då jag bara hittar en massa frågor/svar inbakade i gamla hyrbilstrådar.

  Behöver man internationellt körkort vid bilhyra i USA? Vad jag kan läsa så är det bara en rekommendation och inget krav. Vad säger ni som hyr bil ofta i USA?

  Ser att man kan skaffa det hos följande:


  //Dreamliner.
   
 2. matte_ante

  matte_ante Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Du behöver inget internationellt körkort för att hyra/köra bil i USA. Aldrig hört något klagomål från hyrbilsfirma eller polis som stoppat mig iaf.:)
   
  Dreamliner gillar detta.
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har för mig att Florida införde eller var på väg att införa krav på internationellt körkort. Vet inte om de backade eller om det aldrig blev något. Nu har jag för mig att det generella kravet i USA är att körkortet skall vara skrivet med västerländska tecken.
   
 4. PelleC

  PelleC Ny medlem

  Nej du behöver som sagt inget internationellt körkort. Däremot rekommenderas det då det inte finns några krav hos polisen att de ska förstå ett svenskt körkort. I ett sådant lägen kan det underlätta och ta betydligt kortare tid om man har ett internationellt körkort. Allt beror nog lite på var du tänker köra och under hur lång tid.

  VI har kört en road trip varje sommar sedan 2010 om ca 500 mil kors och tvärs och aldrig blivit stoppade ännu.
   
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  De två gånger jag haft kontakt med trafikpolisen i USA och tvingats visa körkortet har de inte haft något problem med att lista ut var det var inklusive att personnumret var det vitala...
   
 6. Voyageur

  Voyageur Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vet inte om det är sant eller falskt men Motormännen råder en att skaffa ett sådant vid bilkörning i USA. Skaffade själv ett sådant, förresten det fulaste och enklaste plastpapperskortet man kan få för 350kr. Hyrbilsbolaget (avis) begärde aldrig något sådant. Det enda skulle väl vara om Highway patrol stoppar dig och det blir något tjafs pga ditt svenska körkort. Var därför jag skaffade det enbart, sett för mycket COPS för att vilja bli stoppad av Highway patrol med pistol uppdragen! Skulle dock förmodligen strunta i det nästa gång. Tipset är att maila den lokala polisen och se vad svaret blir.
   
  Gus gillar detta.
 7. wheaa

  wheaa Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har blivit uppläxad av en snut i Cali en gång för att jag inte hade int körkort men efter en uppläxning så fick jag köra vidare :)
   
  Kroger gillar detta.
 8. PelleC

  PelleC Ny medlem

  Ja det fungerar nog oftast bra med det svenska körkortet. Det som kanske kan skapa en diskussion är våra körkortsklasser och huruvida du har rätt att köra det fordon du kör. Om jag t.ex. skulle råka på en tobakstuggande trafikpolis med högerhanden vilandes på hanen ute på landsbygden i Louisianas träskmarker så skulle jag i alla fall vilja ha ett internationellt körkort med mej.

  Ett internationellt körkort är ju inte ett "körkort" utan ska ses som en godkänd och regelrätt översättning och förklaring av vår svenska modell.
   
  Gus gillar detta.
 9. Svenska73

  Svenska73 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har aldrig behövt visa upp det för att hyra bil i USA, jag har även hyrt i FL.
   
 10. thh

  thh Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Biluthyrningsfirmor kan kräva det, men har aldrig gjort det för mig (och jag har aldrig haft det, heller). Polisen i USA kräver inte internationellt körkort.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×