Konsekvenser av försening vid flygplatsbyte.

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Gus, 3 Oktober 2014.

 1. Gus

  Gus Medlem

  Jag tittar på biljetter Stockholm-Barbados tor med British Airways i ekonomi, allt bokat i en biljett. Många av dessa biljetter innebär byte av flygplats från LHR till LGW med ca 4 timmars tid emellan, ARN-LHR LGW-BGI. Någon som gjort detta bytet?

  Om ARN-LHR blir försenat exempelvis 3 timmar så missar jag ju LGW-BGI. Jag vill bara säkerställa att samma regler gäller vid missat flyg vid flygplatsbyte som annars? Jag blir helt enkelt ombokad till nästa plan?

  Vad händer om exempelvis taxin som tar mig mellan LHR och LGW får punktering och jag missar planet? Samma sak som om taxin får punktering på väg till Arlanda, att jag får köpa en ny biljett själv? Eller får jag någon fördel i och med att jag redan är "inne i systemet"?
   
 2. doc

  doc Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har gjort bytet LHR-LGW flera gånger. Tre timmar är minsta tillåtna anslutningstid. Jag skulle säga att bytet tar cirka två timmar att göra, så med fyra timmar borde det inte vara något problem. Där finns marginaler för om något händer på vägen. Bokar du biljetten och någon flight blir försenad bokar British Airways om er till nästa flight alternativt kan jag tänka mig att man re-routar er via MIA från LHR. Vad som händer om taxin blir försenad kan jag inte svara på, men med fyra timmar torde ni klara av även ett sådant missöde.
   
  Gus gillar detta.
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Att flyget blir försenat är inget problem - det löser British Airways åt dig. Däremot är det värre ifall du blir fast på motorvägen i en taxi eller om tåget bryter ihop. Då tror jag faktiskt du är rökt. Men risken att det ska hända borde vara rätt liten. Bokar du bara allt på en biljett så ska det nog lösa sig utan problem.
   
  Gus gillar detta.
 4. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror också att om du har allt på en biljett och uppfyllt MCT så kommer British Airways att hjälpa dig, oavsett vad som händer på vägen mellan LHR och LGW. Givetvis under förutsättning att du kan på något sätt leverera en trovärdig förklaring till varför du inte hann komma i tid. Om man åker in till London och turistar och råkar glömma tiden eller sätter sig på fel tunnelbanelinje så är det ju en helt annan sak.
  Jag har själv bytt mellan LGW och LHR och kan rekommendera direktbussen. Resan tog mellan 1 och 2 timmar totalt från "dörr till dörr", så du ska inte behöva stressa.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×