Klokaste access till lounge utan hög status/premiumbiljett

Diskussion i 'Lounger' startad av erc, 5 Oktober 2015.

 1. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hör till de som uteslutande reser privat och är glad om jag kvalificerar till Eurobonus Silver. Reser i princip uteslutande i Economy.

  Nu reser jag oftast utanför de perioder EBS-medlemmar åtnjuter loungeaccess. Så - eftersom jag är evinnerligt trött på att betala NOK90 för en muffins på OSL har jag nu tittat på betald access till lounger.

  SAS erbjuder mig att betala för accessen i sina lounger. Med ett Diners får jag också möjlighet att betala mig in i ett hyfsat antal lounger. Priset för att betala sig in i en lounge verkar motsvara ovan nämnda muffins plus ett glas vin...

  Men detta är för mig en djungel.

  Vad är panelens samlade råd? Hur ska jag som economy-resenär utan mer än silverstatus (Alitalia och SAS) få klok tillgång till loungerna?
   
 2. Någon annan har säkert ett bättre svar, men har du sett appen Loungebuddy? Där finns alla uppgifter om alla lounger i världen och vad det kostar att komma in om man inte har status.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tja, att betala sig in på olika sätt är den enda lösningen. Med tanke på att du verkar flyga rätt lite så är det nog svårt att motivera att köpa ett priority pass som annars skulle ha varit en lösning.

  Tyvärr är det nog svårt att motivera speciellt mycket under de förutsättningar du har, men allt beror på hur mycket du är villig att investera i det hela.
   
 4. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  1. Skaffa SAS Diners Club om du inte redan har det. För varje 10 000 kronor du handlar för under året, får du ett kostnadsfritt besök under nästföljande år. Annars tas en avgift på 125 kronor/besök för inträdet.

  2. Skaffa ett Priority Pass. Detta kan du få på olika sätt alt. betala för det. Det är dock inte särskilt billigt som "stand-alone"-köp.

  upload_2015-10-5_19-0-35.png

  3. Använd tråden Lounge Meetings här på bc.se och fråga om du kan bli ingästad av någon. Det är i vart fall gratis!
   
 5. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är nog Eurobonus Diners som är det bästa tipset för sporadisk loungetillgång, förutsatt att du samlar poäng till Eurobonus förstås.
   
  henrik l, erc och Dr. Miles gillar detta.
 6. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Inser att det är mitt öde - att betala mig in i loungerna. Men jag har hittat begränsat med information är om kloka sätt att göra det på.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad är ett "klokt" sätt? I min värld så betalar man eller så kommer man in på annat sätt. Det finns inga direkta genvägar här...
   
 8. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Ett SAS Diners Club får det nog bli. Verkar som det ger god tillgång till lounger även utanför SAS-kartan. 125 kronor är ju en muffins och en slät kopp kaffe... :)

  Har erbjudits ingästning vid flera tillfällen av vänliga forumvänner. Men då jag nästan uteslutande reser med fru Erc har det inte riktigt varit ett alternativ. :)
   
 9. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Jakob Österberg och fcx gillar detta.
 10. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker SAS Diners verkar vara ett klokt sätt att få ner kostnaden på loungeaccessen för mig med spridda behov ett tiotal gånger per år. Gissar att det finns ytterligare möjligheter.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×