Kan man koppla Master Card till One World?

Diskussion i 'Oneworld' startad av oeriksson, 3 Maj 2015.

 1. oeriksson

  oeriksson Ny medlem

  Med risk för att låna lite ovetande (även om det är just det jag är i denna fråga) så har jag några frågor som vissa av er kanske kan uppfatta som självklara. Men jag har letat efter svaren och inte hittat dem så ni kanske kan hjälp mig.

  Jag flyger till Indien (4-5 gånger/året) med Finnair och på senare tid har det oftast varit i business class. Nu har jag en flygning med Qatar i business class till Shanghai och jag flyger ofta till USA (4 -5 gånger om året) och oftast med Norwegian.

  Mina frågor:

  1. Kan man koppla sitt kreditkort till One World som du kan med ex. Star Alliance och på så sätt samla poäng på alla sina köp?
  2. Är mitt medlemsskap i Finnair Plus direkt/indirekt ett medlemskap i OW?
  3. Kan jag i så fall samla poäng på ett gemensamt ställe på mina kommande flygningar med olika bolag och i så fall, var "hamnar" dessa poäng?
  4. Om man har ett medlemskap i OW, kan jag samla poäng från flera personer på samma medlemskap. Jag bokar ibland biljetter till min personal och det vore ju trevligt om dessa poäng hamnar i en gemensam pott som man kan utnyttja.

  Stort tack till den/de som kan hjälpa mig förstår detta lite bättre.
  / Karin
   
 2. Det finns Finnair Finnair Plus MasterCard i Sverige om du MÅSTE har ett MasterCard med oneworld flygbolags bonusprogram.

  Samla poäng på dina inköp med Finnair Plus MasterCard | Finnair

  Om det är okej med annat kreditkort, finns det British Airways VISA alternativt American Express (vanliga, ej flygbolagsknytet) och samla Membership Rewards sedan konvertera dem till British Airways Executive Club avios.
   
 3. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Absolut, hoppas att detta är begripligt:

  1. Det finns även ett Visa-kort som är kopplat till British Airways som går att få som svensk.

  2. På sätt och vis. Du är med i ett av de oberoende programmen som samlas inom Oneworld. Du kan inte bli "medlem" i Oneworld, eftersom det inte finns något gemensamt bonusprogram inom Oneworld.

  3. Du samlar poängen i det program du registrerar poängen till. Exempelvis Finnair Plus eller British Airways executive club. Det går inte att flytta poäng mellan olika program, så om du inte reser mycket är det nog bäst att bara använda ett program inom Oneworld.

  4. Med British Airways executive club kan du samla poäng från hela familjen på ett och samma konto. Tror inte att det går på Finnair. Att registrera en anställd/kollega som "familjemedlem" är mot reglerna och kan leda till att alla poäng på kontot konfiskeras.
   
 4. oeriksson

  oeriksson Ny medlem

  Strålande, stort tack för snabba och fina svar.
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vill förtydliga svaret på din fråga 2: Det finns idag 15 medlemmar i oneWorld och alla dessa är flygbolag. Du som privatperson är aldrig medlem i OW utan du är medlem i något av de bonusprogram som hör till OW's medlemmar, tex Finnair Plus eller British Airways Executive Club.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×