Kan man komma in airside efter ankomst på Gardermoen?

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Appfly, 20 Augusti 2013.

 1. Appfly

  Appfly Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack vare att min firma bokar skitbiljetter så har jag 3 timmar att slå ihjäl på OSL vid ankomst. Finns det något sätt att komma över airside vid ankomst så man t.ex. kan gå på restaurangerna på den sidan? Ankomsthallen är lite halvtrist i 3 timmar annars.
   
 2. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej. Bara om Du har anslutning med flyg så kommer du in på airside. Fråga SAS på ARN (om det är där din resa startar) om du kan få åka med ett senare flyg och tillbringa tiden på ARN i stället. Betydligt billigare än att äta på OSL.
   
 3. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Jodå, det är lätt att gå airside på Oslo Lufthavn internationellt vid ankomst internationellt. Innan du ska gå igenom slussarna på övre plan vid ankomst tar du ett steg till höger och där har du en trappa ned till airside. Går bra att gå på restauranger där, däremot tror jag inte att du har lounge-access. Sedan när du ska ut, eller till inrikes, tar du samma trappa igen tillbaka, och nu går du genom slussarna, går runt halva flygplatsen och ned till ankomsthallen.

  Du kan också ägna tiden åt SAS-museet http://www.businessclass.se/reserap...-oslo-norway-utan-att-besoeka-terminalen.html direktlänk SAS MUSEET eller kanske springa en runda http://www.businessclass.se/flygplatser/4892-airport-runways.html. Starbucks är för övrigt i ankomsthallen.
   
  Last edited: 20 Augusti 2013
  1 person likes this.
 4. Dom kommer fråga efter boardingkort för anslutande flyg, det är min erfarenhet iallafall. Jag visade upp ett boardingkort som var två månader gammalt, det gick fint :)
   
  1 person likes this.
 5. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Senast för en månad sen var det ingen kontroll, har själv aldrig sett någon kontroll där heller och då pendlade jag under två års tid. Det utesluter förstås inte att någon någongång råkat ut för kontroll, även om den kontrollen tydligen inte var så sträng.
   
 6. Men du går ju igenom en säkerhetskontroll?
   
 7. Appfly

  Appfly Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svaren.
  Tyvärr åker jag DY och kan inte utnyttja mitt EBG-kort. Kan heller inte boka om då det är billigaste biljett som gäller på firman... Vilket innebär 3 timmar på OSL. Någon som verkligen tänkt till där...
   
 8. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var ingen säkerhetskontroll eller bp-check när jag var där för ett par månader sen. Man bara gick vid sidan om säkerhetskontrollen och nerför trappan.
   
 9. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Följ skylt transfer utland. Det är lätt att råka gå igenom slussarna när de är rakt framför en, men hindra den impulsen titta till höger så ser du både skylt transfer utland och trappan ned. En gammal kart visar att det är vid gate 44 ungefär, restaurangerna kan vara ändrade men geografin stämmer. http://www.boarding.no/files/kart_mai09_nor_tcm181-76704_2_.pdf
   
 10. Appfly

  Appfly Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det gick galant, bara att gå ner för trappan. Finns säkerhetspersonal som t.o.m hänvisade folk nedför trappen.

  Då är nästa fråga om det är värt att köpa sig in i SAS loungen då jag har lite väntetid ikväll igen, d.v.s gäller köpt inträde även ikväll? Isf kan det vara billigare än att köpa en pizzaslice för 200 NOK...
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×