Kan man knyta ihop 2 BAEC konton?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av Mattias Edstrom, 27 September 2014.

 1. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Blir egentligen två frågor i detta inlägg.

  På mitt nuvarande BAEC är min intjänandeperiod November-Oktober nästkommande år. Har en t/r inbokad med AY till JFK i I-klass i mars nästa år. Ingen codeshare flygning utav både flygnummer och metall är AY.
  Jag har även i pipeline att i februari 2016 resa ner till JNB för lite safari och annat skoj. Med mitt nuvarande konto kommer jag upp i Bronze, men då min intjänandeperiod går ut i november 2015 innebär det att jag får börja om från början :-( Får jag till min AY flygning till JFK, en t/r i WT+ eller bättre med British Airways till JNB och en enstaka LHR t/r inom samma period kommer jag upp i silver.
  Nu till frågan: Kan man öppna upp ett nytt konto på BAEC? Och då få British Airways att sammanföra de två kontona och då hålla det nya kontot aktivt för att "lägga ner" det gamla kontot?

  Jag har räknat ut hur mycket poäng jag kommer att tjäna på mina AY flygningar via räknaren på BAEC. Finns det någon klass hos Finnair som inte ger några poäng? I mitt fall i business class? Försökte komma åt Finnairs sida på BAEC, men av någon anledning får jag bara upp Air Berlins intjäningstabell och dess bokningsklasser som ger poäng.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Du kan inte knyta ihop några konton, utan ditt enda alternativ är att stänga ditt nuvarande konto och sedan öppna ett nytt.

  Generellt sett kan man dock säga att detta är rätt dumt. Flyger man så lite att man inte ens når upp till silver så har du inte mycket att vinna på denna operation, framförallt om du tänker flyga WTP eller CW. Snarare har du massor att förlora såsom intjänade avios och lifetime TPs.
   
  Tommy och Mattias Edstrom gillar detta.
 3. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för ditt svar Agehall :)

  I mitt fall så har jag endast 10 TP på mitt nuvarande konto. Dock så har jag runt 10 000 avios vilket jag gärna vill behålla. Även om jag inte flyger lika mycket som en del på detta forum ser jag inte att det skulle vara något dumt i att göra detta (jo, om jag skulle förlora dessa 10 000 poäng kanske). Men, med tanke på att jag redan har en resa inbokad, och att jag säkerligen kommer boka in en t/r till London samt JNB så får jag silver hos BAEC så får jag i alla fall några resor där jag har egen incheckning, lounge access, möjlighet till uppgradering de gånger jag flyger med British Airways :)

  Inget större värde hos vissa, mervärde hos mig :)
   
 4. Morgan

  Morgan Medlem

  Det är inte en möjlighet att byta intjäningsår (=korta aktuellt år)?
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej. Det går inte.
   
  Mattias Edstrom gillar detta.
 6. Mattias Edstrom

  Mattias Edstrom Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har du försökt?Eller känner du någon som har?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×