Kan man boka Stockholm-Helsingfors som Iberia code share?

Diskussion i 'British Airways, Executive Club' startad av agehall, 21 Februari 2014.

 1. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Idag på vägen från ARN till HEL med Finnair, så sa personalen att flighten utfördes i samarbete med bla Iberia. Detta tolkar jag som att flighten borde gå att boka som code share med IB. Det är högst intressant eftersom den då skulle ge bättre utdelning till BAEC än om man bokar den som Finnair.

  Jag har kikat i ExpertFlyer och det verkar gå att få JL-prefix på den, men jag ser inget om IB. Någon som vet ifall det faktiskt går att boka ARN-HEL med IB-prefix?
   
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kollade liknande frågeställning igår, och jag kunde inte boka ARN-HEL som codeshare. Förmodligen säljs inga biljetter enbart på matarflyget, utan man måste köpa "hela resan".
   
 3. nlu

  nlu Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tror jag fått till lhr-arn-hel med ib coadshare på ita
   
  1 person likes this.
 4. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag satt och mixtrade lite med Iberias hemsida och provade olika alternativ, bla ARN-HEL-MAD men den ville bara routa via London. Enkelresa ARN-HEL gick inte heller.
  Däremot, så när jag provade en LHR-ARN-HEL resa så kom det upp en ibera-codeshare på ARN-HEL, IB7414. Så flightnumret finns iallafall, även om det tydligen bara går att boka för vissa kombinationer.
  ib7414.png
   
 5. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan prissätta ARN-IB/AY-HEL-IB/AY-MAD-IB/American Airlines-JFK utan problem men jag kan inte få till något via LHR. Tittade dock på en vanlig I-fare från British Airways och det står att man ska kunna ha "any IB flight" inom EU så jag förstår inte varför det inte går att prissätta. IB7414 heter iaf AY-flighten som avgår ARN 1635, ifall någon vill försöka boka det på telefon med British Airways.
   
 6. nlu

  nlu Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Med start på arn har jag inte fått till det på ita men tex jfk-lcy/lhr-arn-hel går m ib
   
 7. FFS

  FFS Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Detta måste vara undantaget som bekräftar regeln. Annars brukar ju agehall vara en stark förespråkare för att undvika codeshare till varje pris.
   
  4 personer gillar detta.
 8. xmit

  xmit Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det som avgör här är nog att oneworld ger poäng(avios) efter marketing carrier och man därmed medvetet kan påverka det hela till sin fördel.
  När det gäller ex. StarAlliance där man får poäng efter operating carrier och inte har en aning om vilken bokningsklass man får hos operating carrier vid översättning av code share.
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  xmit har helt rätt. Inom OW kan det vara en fördel att boka code share, men som vanligt gäller att man förstår vad man gör. Vad jag förstår kan man tex inte uppgradera en British Airways-operated flight om man bokad den som code share. Men intra-EU är det inte så intressant, så då kan man ju passa på att maximera Avios istället och se till att få IB-flighter eller British Airways-fligher så att man får 150% i C istället för 125% vilket de flesta andra bolag ger.
   
 10. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan inte kolla det just nu, men jag tror att de IB-flygen är märkta med TR (Traffic Restrictions) som förhindrar att de blir valbara för enbart sträckan ARN-HEL-ARN. Fel eller avsiktligt vet jag inte.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×