Köpenhamn - Los Angeles - smartast lösning...

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Mats Genberg, 13 September 2014.

 1. Mats Genberg

  Mats Genberg Medlem

  Ort:
  Simrishamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej alla kloka. Ska med hustrun flyga CPH-LAX t/r i månadsskiftet okt/nov och ska betala själv, varför ekonomin i det hela är viktig. Men - long haul i ekonomi är inte lockande. Har ett par funderingar som kanske ngn klok kan ge ett extra tänk runt.

  Jag är EuroBonus gold och har med hustrun ca 320.000 miles.
  Är också British Airways brons med ca 80.000 miles och silver hos EK med ca 90.000

  Fundering 1:
  Flyga direkt SAS CPH-SFO i ekonomi (ganska dyrt jämf med andra bolag till LAX) och hoppas på chans att uppgradera för miles i förväg eller i gate, och sedan ta hyrbil till LAX.
  Fördel: tjänar vettigt med miles för statusbehållning även om det skiter sig med upgrade. Slipper byte.
  Nackdel: Inte så kul att flyga ekonomi med SAS longhaul om jag minns rätt. Ca 60% dyrare än nedanstående tanke.
  Ngn som vet hur det brukar vara med platstillgång i Plus/business på dessa flighter?

  Fundering 2:
  Ta ngn billig Star Alliance flight till LAX (med byte) och i alla fall ha tillgång till lounge, prio boarding mm. Då undrar man om ngn vet hur det brukar vara med att köpa upgrade i gate el dylikt med miles på t ex Air Canada? Och hur det är att sitta "i baksätet" hos dessa?
  Finns det ngn som har känsla för vilka Star Alliance bolag som är mest vällvilligt inställda till upgrades för EuroBonus-miles? Eller vilket SA-bolag som har vettigast platser i ekonomi om uppgraderingen misslyckas.

  Fundering 3:
  British Airways - lyckas aldrig hitta ngn som helst awardflighter hos dem. Vad kan 80.000 miles räcka till i uppgraderingsläge?


  Fundering 4:
  Ta ngt helt annat som man inte tänkt på och som kan vara kul att prova.

  Tackar panelen på förhand.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet inte hur fullt det faktiskt brukar vara i plus/business på CPH-SFO men jag misstänker att den linjen är rätt välfylld i premiumkabinerna. Dock har jag svårt att tro att de fyller alla flighter till 100%, så viss chans att kunna uppgradera bör finnas, men man ska nog kolla lite på ExpertFlyer för att få en uppfattning innan man bestämmer sig.

  Btw, du är medveten om att du behöver räkna med att köra en hel dag SFO-LAX?

  Jag är väldigt osäker på om det finns något annat *A-bolag som säljer gate upgrades till USA. Om jag skulle gissa på något, så är det nog Air Canada, men andra har nog bättre input på detta än vad jag har.

  Andra *A-bolag kommar bara att se dig som *G vilket oftast inte står speciellt högt i kurs. Räkna med att du kommer, i bästa fall, trea i turordningen efter deras egna guldmedlemmar och silvermedlemmar.

  Star Alliance brukar förkortas *A, inte SA då detta oftast betyder något helt annat.

  80k miles bör räcka till uppgradering, men du behöver antingen boka WTP eller någon av de högsta bokningsklasserna i WT för att kunna uppgradera och du kan bara uppgradera en kabinklass. Dessutom delar awards och upgrades inventory hos British Airways, så finns det inga awards, så kan du inte uppgradera...
   
  Mats Genberg gillar detta.
 3. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  De som förstår sig på British Airways säger att bland det bästa att använda British Airways-poäng är att köpa World Traveller Plus och använda poängen att uppgradera till Club World (business). Som Agehall då säger så måste det finnas CW-platser att uppgradera till (dvs awardplatser). Jag gjorde en dummybokning för att se om jag hittade några sådana platser, tyvärr verkar du vara för sent ute :-(
   
  Mats Genberg gillar detta.
 4. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hade jag varit dig så hade jag siktat på någon av SAS-kärrorna över pölen, till SFO eller Chicago, och försökt uppgradera med SAS.poängen. Sedan vidare med flyg inrikes (som Agehall säger så tar det minst en dag att köra bil mellan SFO och LAX (men det är en trevlig resa, man vill gärna stanna till här och var). Fördelen med bilen (och SFO) är ju att man kan turista lite med, missa inte Alcatraz för allt i världen. Jag och Rob74 gjorde denna resa i januari. Det var trevligt.
   
 5. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  By the way, är det möjligt att sätta frugan i en C-stol (eller Plus-stol) för poäng, och att du själv betalar din stol för kontanter? Då kommer ju hon unnan billigt, samtidigt som du tjänar nya fina poäng och statusgrundande inför kommande flighter...
   
 6. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Norwegian flyger direkt och de har premium economy för ganska rimliga pengar, men Norwegian har ju ganska dåligt rykte (sök här på forumet), blir det strul kan du mycket väl bli 4 dagar försenad utan att få ersättning.

  Är du inte sugen på att prova den hype:ade Stavanger - Houston linjen med SAS? Vissa medlemmar här på forumet skulle offra en kroppsdel (kanske lite överdrivet...) för att få prova på den. Det blir ju minst 2 byten och du hade fått köpa separata biljetter från Houston till Los Angeles och Eurobonusbiljetterna är slut vid det här laget. Men du kan delbetala biljetter med poäng och fördelen är då att ni tjänar Eurobonuspoäng precis som vanligt och man får ett Eurobonus guld för en tur och retur resa (vet ej om din hustru redan har ett sådant).
   
 7. Mats Genberg

  Mats Genberg Medlem

  Ort:
  Simrishamn
  Land:
  Sverige Sverige
  My bad. Tänkte inte flyga via Joburg :)
   
 8. Mats Genberg

  Mats Genberg Medlem

  Ort:
  Simrishamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Kruxet är ju byte i USA - vilket jag helst slipper...
   
 9. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Så illa är det inte. Det jobbiga, dvs immigation, kommer du ändå inte undan. Jag tror att 8h bilresa bör vara betydligt jobbigare...
   
 10. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det jobbigaste å¨resan till USAs västkust är inte ett eventuellt byte i USA, även om jag håller med om att det inte är något man ser fram emot. För mig är det jobbigaste att sitta inlåst i en metalltub i ett ekonomisäte, så jag skulle göra allt för att maximera uppgraderingsmöjligheterna, och då står SAS-flygen med SAS-poäng bra i kurs... Jag brukar inte rekommendera SAS, men här gör jag det :)

  Sedan är jag inte lika negativ som Agehall till att köra bil en hel dag i USA, det är en upplevelse det (det går ju också att flyga SFO-LAX om man känner för det).
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×