Senaste nytt

Joels Trollerilåda - awardsökmotor

SNIFF

Medlem
Lysande!

Några kommentarer om du vill ha fler utmaningar.

Generellt:
- Kan vi få in Singapore Airlines också? Även om det bara är för vissa flygplanstyper som man får åka SQ inom Eurobonus, så kanske det är intressant för de med andra program. (?)
- Finns det någon anledning att det bara är Top 200 flighter som visas?
- SAS i C vore schysst då det ändå är många på forumet som använder Eurobonus och det kanske kan vara bra att kunna komplettera en resa med SK i C.

One-way:
Sammanställning av Star Alliance flyglinjer med First class kabin (utrikes) | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor
- Fler städer när du känner för det. (Tror/ser att du uppdaterat med en del fler sedan jag började knåpa på denna lista)

Reseplaneraren:
0. När jag landar på sidan så laddar den in ett första resultat, baserat på någon form av standardvärde? Det blir ett prestandaproblem sedan?
1. Det skulle vara klockrent om man på något vis kunde spara en tripp så man slapp skriva ner den. (någon slags anteckningsruta eller så).
Speciellt om man försöker bygga upp segment för segment så kan det bli lite plottrigt, men det som finns nu är ju oändligt mycket bättre än alternativet att söka allt för hand! Lägg till en knapp eller något till vänster eller höger för att spara den
upload_2016-7-4_8-28-49.png


2. Möjligheten att sortera respektive header vore trevlig.
3. Kanske möjlighet att undvika en flygplats eller så. Om man inte är intresserad av FRA över huvud taget kanske man kan ta bort den ur sökningen.


Slutligen, otroligt bra jobbat!
 

Dr. Miles

Expert
Den är riktigt grym siten! Dock är jag ju rädd för att den blir för poppis o därmed stängs ner eller blockas osv... Vore ju nice om man kunde hålla den till BC endast. Den dagen den postas på FT är det ju kört... :)
Ställ bara en enkel fråga i början innan man går vidare till resultatet.
T ex "Hur många delstater finns det i USA?" Då de flesta amerikaner kommer inte att klara av att svara rätt. ;)

Det är inte så många amerikaner som kan säga hur många delstater som finns i USA(alltså, inte alla namn. bara antal).
Jag blev shockad när jag hörde svaret(48 states) från en amerikan som gick UCLA och var utbytesstudent i Kina som stipendiat.
Singapore Airlines släpper många första klass awards. Error?? Skynda boka... | Sida 2 | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor
 

pswe

Medlem
Ställ bara en enkel fråga i början innan man går vidare till resultatet.
T ex "Hur många delstater finns det i USA?" Då de flesta amerikaner kommer inte att klara av att svara rätt. ;)
Eller så frågar du hur många landskap det finns i Sverige alternativt hur många medlemsstater EU har...då rensar det nog rätt bra i leden även på den här sidan av Atlanten...
 

Faustus

Medlem
Har rättat lite fler av problem, samt lagt till ett antal fler filter
  1. Går nu att filtrera på veckodag, typ "flyga ut en fredag eller lördag"
  2. Planeraren gå att filtrera på flygplanstyp
  3. Går att filtrera på flyplatser när man väl valt en zone
  4. Lagt till en liten donationsknapp via paypal - Skulle va kul om det gick att täcka serverkostnaderna iaf.
Kan vi få in Singapore Airlines också? Även om det bara är för vissa flygplanstyper som man får åka SQ inom Eurobonus, så kanske det är intressant för de med andra program. (?)

Dyker dom upp på united's hemsida? Ska kolla på det, fokus är ändå mest för eurobonus, men ändå skulle onkekligen va kul att få in.

Finns det någon anledning att det bara är Top 200 flighter som visas?

Bara laddningstid egentligen, att visa en lista med 5000 fligter är inte så givande, bättre folk filtrerar och har sig. Kan tänkas att man lägger till en ruta med "max result".

SAS i C vore schysst då det ändå är många på forumet som använder Eurobonus och det kanske kan vara bra att kunna komplettera en resa med SK i C.
Kan också tänkas, men är aningen stökigt att få in i dagsläget


Fler städer när du känner för det. (Tror/ser att du uppdaterat med en del fler sedan jag började knåpa på denna lista)

Vilka saknas? Förutom air india, och några hopplösa som det typ aldrig gick att söka till (typ nord korea) borde alla vad med

När jag landar på sidan så laddar den in ett första resultat, baserat på någon form av standardvärde? Det blir ett prestandaproblem sedan?
Den gör en sökning utan filter bara - kändes tomt annars.

Det skulle vara klockrent om man på något vis kunde spara en tripp så man slapp skriva ner den. (någon slags anteckningsruta eller så).
Speciellt om man försöker bygga upp segment för segment så kan det bli lite plottrigt, men det som finns nu är ju oändligt mycket bättre än alternativet att söka allt för hand! Lägg till en knapp eller något till vänster eller höger för att spara de
Bra idé, ska ta i det i samma veta som inloggning och alerts etc


Möjligheten att sortera respektive header vore trevlig.

I planeraren är det faktiskt förvånansvärt komplicerat. Tänk att antalet möjliga kombinationer av flighter kan typ 100 000 000. Det är en sak att ta första 200 ur den högen. För att kunna göra en riktig sortering måste alla 100 000 000 kombinationer utvärderas, vilket rent datalogiskt är tungt för servern. En fusk-sortering på bara dom 200 utplockade kan lätt ordnas, men riskrerar bli vilseledande

Kanske möjlighet att undvika en flygplats eller så. Om man inte är intresserad av FRA över huvud taget kanske man kan ta bort den ur sökningen.
Ordnat!

Ställ bara en enkel fråga i början innan man går vidare till resultatet.
T ex "Hur många delstater finns det i USA?" Då de flesta amerikaner kommer inte att klara av att svara rätt. ;)
Funderar på nått i stil med "Vilken färg hade kungens vita häst" eller "Hur många var dom sju dvärgarna".. Lite orolig att united tar död på sidan, vilket dom skulle kunna om dom ville.. Har ni några förslag på hur man borde undvika det?
 

SNIFF

Medlem
@Faustus : Man kan sortera listor som existerar i ren HTML. Så fort den där listan är skriven till body skulle man kunna använda exempelvist List.js för att lösa sorteringen. Då behöver den inte ladda om varje gång. Men det ger ju dock bara det som du visar på sidan, inte order by i databasen.
 
Toppen