Jobb i Dublin - Vilket flygbolag ska jag välja?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av fleetheseen, 19 Juli 2014.

 1. fleetheseen

  fleetheseen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej på er!

  Tänkte ta hjälp av er experter och se om ni kan ge mig lite råd i följande situation;

  Antagligen kommer jag till hösten att flytta till Dublin p.g.a. jobb. Kommer resa en hel del i jobbet, uteslutande runtom i Europa men också en del till USA. Mer eller mindre samtliga resor med utgångspunkt från Dublin. Vad jag funderar på är om något flygbolag inom Star Alliance är extra bra representerade i just Dublin vad gäller utresor? Är det måhända SAS man ska hålla kvar vid? Eller ska man hoppa över till något annat inom Star Alliance? Eller kanske rentav någon helt annan allians?

  Hoppas ni förstår vad jag menar.
   
 2. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
 3. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Hvordan ser din rejsepolicy ud? Economy eller business?

  Jeg ville overveje British Airways, men hvis det skal være Star Alliance er SAS måske ikke noget dumt valg, du får jo en del point hvis du skal via Skandinavien hver gang.
   
  1 person likes this.
 4. Magnus_K

  Magnus_K Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!
  Jag skulle nästan rekommendera dig att köra One World, 1h bort till London Heathrow sedan har du i stort sett direkt flighter till alla världens hörn.
  Troligtvis lär du behöva köra någon mellanlandning i vilket fall som helst.

  Magnus
   
 5. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Beror ju på hur du vill flyga. Är det direkt så är ju Aer Lingus "bäst". Kan du tänka dig och mellanlanda så är ju British Airways rätt smidigt då de har flera dagliga avgångar till London och andra städer i UK. Inte heller dumt att samla EuroBonus poäng om du kan tänka dig att mellanlanda innan din slutdestination. Inget hindrar dig från att skaffa fler kort.
   
 6. fleetheseen

  fleetheseen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är economy som gäller.

  Har absolut inga problem med mellanlandningar så länge tiden räcker till vilket den nog oftast gör. Aer Lingus verkar vara bra men jag kan tänka mig att British Airways har ett helt annat urval vad gäller både antalet avgånger och destinationer?
   
 7. Miljon3

  Miljon3 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Etihad/Aer Lingus Kan ta dig nästan var som helst
   
 8. fleetheseen

  fleetheseen Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu har ju Aer Lingus ett helt annat poängsystem som jag inte alls är van vid. Om man skulle jämföra deras guldstatus "gold circle elite" som kräver 8400 poäng med guldstatus hos SAS, hur mycket skiljer det? Är 8400 poäng med Aer Lingus att jämföra med 50 000 hos SAS? Förstår att frågan är svår, men om någon kan ge en indikation så vore det toppen :)
   
 9. jsn

  jsn Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle inte routa via LHR vid europaflygningar, BMI LHR-DUB har iaf tidigare flugit från Terminal 1 på LHR, medan övriga flyg går från andra terminaler. Finns inte heller mycket att fördriva tiden med på terminal 1.
  Beroende på vart du mestadels skall i Europa så blir det olika förslag på bolag och allianser, skall du till norden så är SAS ett bra alternativ, de flyger till både OSL, ARN och CPH, CPH 2ggr/dag större delen av året.
  Skall du till central-europa så skulle jag titta på Lufthansa via FRA/MUC eller KL/AF via AMS/CDG.
  Alternativt Air Lingus.
   
  2 personer gillar detta.
 10. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur länge har du tänkt stanna? Vilka statuskort har du idag? Hur kommer ditt resmönster se ut? Vad är viktigast för dig med ett statuskort? Lounge access? Dedikerat tfnnr? Garanterad platstillgång? Vilken resbudget har du?
  Det finns olika fördelar med olika program, bara du kan veta vad som passar dig bäst. Fördelen med Aer Lingus är att det finns många direktflyg, men går dessa till dina destinationer? Det går också rätt snabbt att få loungeaccess. Aer Lingus är dock inte i en allians så om/när du flyttar blir det rätt värdelöst. British Airways har ett stort nätverk, både eget och i allians, men "nackdelen" är att du troligen behöver flyga via London, men British Airways kanske går till dina destinationer? SAS/Lufthansa ger längre omvägar, har du tid och ork så samlar du snabbt ihop poäng, men har du budgeten?
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×