Jakten igång på att hitta köpare till SAS?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Joshua, 20 November 2012.

 1. Joshua

  Joshua Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 2. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  På presskonferensen var de rätt tydliga med att det är ägarna och inte styrelsen/företagsledning som bestämmer om ev. försäljning. Styrelsen och ledningen ska bara se till att fixa bolagets pyspunka oavsett vart kärran bär hän. Frågan är väl snarare hur attraktivt SAS är när russinen (Wideroe och ev. Eurobonus) plockats bort.
   
 3. Martin Andersson

  Martin Andersson Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Helt rätt avseende att det ingår inte i en VD:s åtagande att agera företagsmäklare. Rickard G är ansvarig för operativ drift och förvaltning. Styrelsen, som ägarna tillsätter/godkänner vid varje årsstämma kan ju däremot vara en nyckelaktör för att hitta nytt ägande. Och att en majoritet av ägarna vill sälja är ju ingen överraskning direkt...
   
 4. Martin Andersson

  Martin Andersson Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Undrar förresten om inte Eurobonus är det mest värdefulla SAS har idag. Snacka om en fin kunddatabas. Vem vill inte åt den, det är ju Eurobonus som är marknadsplatsen. Jag tror att SAS säljer precis allt som går innan man man säljer EuroBonus.
   
 5. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Exakt, styrelsen speglar ägarbilden.

  Att påstå att det inte är styrelsen som bestämmer är som att säga att flygkaptenen inte bestämmer ombord på flygplanet, det är aktieinnehavarna.
   
 6. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vad säger ni om kombinationen LOT + SAS? Det skulle då finnas från ARN tre alternativ via CPH till väst Europa, direkt eller via WAW till öst Europa. LOT gör ju vinst och de har investerat på nya plan ink Dreamliner. Inte så tokigt alls eller hur?
   
 7. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  I och med att SAS är börsnoterat är det ju upp till respektive aktieägare att sälja när det passar. Eller - har de tre staterna några specialklausuler i sitt ägande? Några trilaterala lojaliteter och solidariteter?
   
 8. SK1989

  SK1989 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nooooway! Förstår inte riktigt jämförelsen mellan SAS och LOT som var i media mer än att båda är med i Star Alliance och ingendera gått med vinst på många år... LOT är ca 1/5 av SAS gruppens storlek och som ett litet regionalbolag med viss långdistansverksamhet som mer eller mindre bygger på turisttrafik från Polen vet jag inte vad detta skulle tillföra eller inspirera SAS till... Visst är Dreamliner trevligt, speciellt när man flyger 22 år gamla 767or men även den verksamheten måste gå runt... Lufthansa har ju länge ryktats som köpare av LOT men hållit sig borta, kanske de har sina orsker?... :rolleyes:


  Tror fortfarande att Lufthansa kan vara intresserade av SAS men ännu inte på ett tag. Man har för tillfället många egna problem med bla. kortdistanstrafiken och Austrian.. to be continued...
   
  Last edited: 20 November 2012
 9. Kristofer

  Kristofer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så stora aktieposter mäklas sällan på börsen.
   
 10. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Men i teorin skulle ena staten kunna börja sälja av?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×