Jag är flygvärd på SAS - ask me anything!

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av JohanG, 5 September 2016.

 1. JohanG

  JohanG Medlem

  Ort:
  SK CC på ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag flyger B737 för SAS med bas på ARN och idag har jag en väldigt välförtjänt ledig dag. Det tråkiga med att vara ledig är att när lägenheten är städad och skjortorna tvättade så har man ju inte så mycket mer att göra när alla andra fortfarande jobbar. Så jag tänkte mig en klassisk AMA! Fråga mig om arbetet ombord, service och säkerhet, procedurer ombord eller kanske någonting i stil med klassiska debattämnen som polarrullar/smoothies/"Ett glas vatten i Go". Kort sagt - ask me anything!
   
 2. flum

  flum Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  JohanG gillar detta.
 3. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Gillas!

  OK, vad är det "märkligaste" som någon passagerare har "hittat på" ombord när du jobbat?
   
 4. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur ser crew på passagerare som använder overhead bins på rader mycket tidigare än deras sätesrad? Är det något som ni någon gång anmärker på eller finns det ingen tid till sånt? Eller bryr man sig ens om det?
   
  karho, Smuffe, Alf och 3 andra gillar detta.
 5. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vet du redan när du är på väg till jobbet vilken roll du har ombord? Jag antar att du vet att du tex ska till Zürich eller London men vet du också vad ditt jobb ombord är? Det jag funderar på är om det finns färdigdefinierade roller som fylls och i så fall hur? Tex att om man är mest junior får man alltid sitta i galley längst bak och hålla efter toaletterna eller om man är mest senior så har man första tjing på Plus-lådorna...
   
  Smuffe gillar detta.
 6. JohanG

  JohanG Medlem

  Ort:
  SK CC på ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Oh, tricky question. Generellt sett är det rätt ovanligt vill jag påstå, men det har hänt att passagerare (uppenbart) överdriver eller hittar på omständigheter för att vi ska t ex bjuda på någonting. Personligen funkar en trevlig attityd mot mig som crew betydligt bättre. Jag är rätt lättflörtad, haha.
   
  Smuffe, Brandten, olo och 5 andra gillar detta.
 7. JohanG

  JohanG Medlem

  Ort:
  SK CC på ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Aja baja! Sånt ser vi inte på med blida ögon. Haha nej men vi försöker alltid stänga overhead bins vid plusraderna för att åtminstone passagerarna i plus snabbt ska kunna hitta plats för sitt baggage. Detsamma vid nödutgångarna, såklart.
   
  Bridgeman, Brandten, rvarttinen och 3 andra gillar detta.
 8. JohanG

  JohanG Medlem

  Ort:
  SK CC på ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  På short-haul delar vi själva upp oss beroende på vad vi vill göra för dagen. Nyanställda brukar ofta vilja gå i bakre galley, då kan man begå sina rookie-misstag utan att det upptäcks, haha. Personligen spelar det inte någon större roll, jag jobbar gärna i Plus på europalinjerna.

  På long-haul är det så pass många positioner att det inte skulle gå att hela besättningen kommer överens var de ska gå, där bestämmer pursern positioner i förväg. Det är inte i sennioritetsordning utan lämplighet och personkemi bestämmer, förutom stewards som alltid har galleypositionerna då.
   
 9. JohanG

  JohanG Medlem

  Ort:
  SK CC på ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Och ja, det finns färdigdefinierade roller. 1R (första dörrparet, högra dörren) är alltid purser, 2L (andra dörrparet, vänstra dörren) är den som gör säkerhetsannonseringar, 2R på 736/737 och 1L på 738 kollar kabinen inför start och landning.
   
  Sarcastrix, Smuffe, Brandten och 4 andra gillar detta.
 10. Kevinator

  Kevinator Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har alltid varit nyfiken på vad crew gör i anslutning till övernattningar på outstations. Är det vanliga turistgrejor som alla vi anfra eller vill man bara sova och vila upp sig?

  En annan fråga som diskuteras rätt ofta på forumet är norsk, svensk resp dansk besättning, t.ex. gällande servicenivå. Är det några skillnader och diskuterar man internt om de ev skillnaderna?
   
  Hudik gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×