Inrikesincheckning på Arlanda som SAS Guld

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Jacob, 23 Augusti 2013.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag flyger väldigt sällan inrikes nuförtiden, 90% är utrikes och det inrikesresande som blir är oftast Stockholm-Göteborg och då väljer jag i många fall Malmö Aviation eftersom Bromma ligger väldigt behändigt för mig.

  Men idag blev det SAS inrikes och dessutom med ett incheckat bagage. Så måste fråga er mer rutinerade inrikesresenärer, exakt hur är det tänkt på Arlanda? Förväntas man som EBG checka in via maskin eller ska/kan man checka in vid SAS Plus/EBG-disken utan att behöva mecka med en automat?

  Och hur resonerar de med prioritetstaggen för inrikesresor?

  Idag blev det automatincheckning, inga priotaggar fanns i närheten och tjejen vid bag-drop disken brydde sig inte om att sätta dit någon (och jag frågade inte heller). Inte så att det spelar gigantiskt stor roll, idag är det en kort flygning och ett litet plan, jag undrar mest hur det är tänkt.
   
 2. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Automat är det som gäller. Men man FÅR gå till disken. Priotaggar verkar helt försvinna på inrikes konstigt nog. Gäller alla stationer tror jag.
   
 3. Martin Persson

  Martin Persson Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Då jag är EBS (bara) så har jag möjlighet att checka in via Business-disken. Gjorde detta senast i juni och då smällde de på en prio-tagg på min väska. Den dök sedan upp först på bandet hemma på Landvetter. Hade checkat in online innan, men inte bemödat mig skriva ut en bagagetag.
   
 4. twiggs

  twiggs Medlem

  Varje gång jag gått direkt till disken så har det känts som att det varit på nåder och att det verkligen utöver det vanliga. Angående det med priotaggar så kan jag verkligen inte begripa varför, det är ju fortfarande en *G-förmån att få sina väskor priotaggade även om SAS väljer att inte ha med det som en förmån på sin serviceklass Plus (inrikes). Märkligt!
   
 5. olsson

  olsson Medlem

  Ort:
  Bergen
  Land:
  Norge Norge
  Har märkt det samma, som EBS och EBG. De ställer sig VÄLDIGT försvarande kring "Varför är DU här och vill ödsla MIN tid". Somliga har bara sagt att jag ska aldrig gå till disken utan ALLTID köra maskin men visst, hon kan vara extremt snäll idag.

  Det har varit extremt sällsynt att man får en som inte försöker hitta på någon anledning att få bort en, blir alltid extra glad och nöjd då fast den nöjdheten är ju ett resultat över deras dåliga attityd.
  (BGO och GOT är de jag besöker mestadels, ARN för inrikes har bara skett ett fåtal gånger).
   
 6. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Eller så gör man som undertecknad. Det var 13 år sedan sist jag åkte inrikes:
  Vid ankomst till ARN knallar jag fram till första bästa incheckningsautomat. Men den vill inte läsa av mitt EuroBonus-kort! Inser strax att det är Norwegians automat och jag skulle resa med SAS.:cool:
  Väl vid SAS-utomaten funkar det smidigt och scanningen för bagaget är utan problem.
   
 7. Jacob

  Jacob Medlem

  Så kontentan är att jag gjorde exakt vad jag förväntades göra, dvs gå till en automat för att printa taggen själv.

  Men prioritetstaggen är ju en officiell Star Alliance förmån så den är lite svår att ignorera. Då borde alltså tjejen vid bag-drop disken satt dit en i samband med att jag lämnade in min väska.
   
 8. Tigerwulf

  Tigerwulf Medlem

  Jag går alltid till inlämningsdisken direkt, så spar man ett moment..och får alltid priotaggen påsatt
  Och åtminstone till GOT så kommer numer väskan ut bland dom första
   
 9. rob74

  rob74 Medlem

  Ort:
  Kiruna
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag går alltid till disken och checkar in, oavsett inrikes eller utrikes.
  Har aldrig haft några problem med det, vad jag kan minnas.
   
 10. twiggs

  twiggs Medlem

  På utrikes är det ju sällan problem, även fast man besökt vissa diskar som bemannats med agenter som inte borde klivit upp ur sängen på morgonen, fast det är ju på inrikes det är allvarliga problem. Då känns det som att man är i vägen och att katten släpat dit en. Förstår verkligen inte varför SAS vill jämföras med ett LCC och ha så låg servicenivå.

  Varför man inte kan ha en incheckningsdisk för passagerare som inte klarar av att checka in själva på stora flygplatser som ARN, CPH, OSL, GOT osv (utan att kräva status av passagerna). Då kan ju spara in på all personal som springer runt automaterna och bevakar proceduren där. Det heter ju automatincheckning för att det ska vara en automatprocedur. Alla som inte behärskar tekniken kan man väl hjälpa vid disk utan att behöva bemanna upp med personal, tänker jag fel?
   
  2 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×