Senaste nytt

Inre gränskontroll till Sverige

jonten

Medlem
Edit: Om det finns en annan anledning, så som att tvinga folk att söka asyl i andra länder så har man inte sagt det rakt ut.
Folk kan ju inte resa med båt hit, de kräver legitimation för att de skall få resa. Då kan de inte tappa passet och ta båten och hitta på asyl skäl.
Dvs de tvingar dem utan pass en längre resa via Danmark och bron, och man kan väl gissa att Danmark stänger gränsen och då får tyskarna problem. Så då stänger tyskarna gränsen.....
Man sätter helt enkelt lite extra press på länderna som låter de passera.

My 5 cents, ""Danmark stänger gränsen inom 48 timmar och Tyskland inom en vecka.""
 

mjulven

Medlem
Var rent krasst kommer denna gränskontroll att införas? Att den införs för resande över Öresundsbron ser jag som självklart och påverkar då tåg och busstrafiken från Danmark till Sverige (men inte från Sverige till Danmark). Så man borde hinna till Kastrup i normal tid. Jag antar dock att vi inte inför denna gränskontroll mot Norge och Finland? Det är väldigt mycket mer gräns att täcka upp.
 

johhenrik

Medlem
Det är inte som så att man sätter upp bommar och stängsel. Man kommer utföra stickprovskontroller på tågen mellan sverige och danmark etc. Sen kommer man utreda mer vad man ska göra. Så det är inte helt klart än alla åtgärder. Skillnaden är väl bara att man nu har större befogenheter att kolla folks identitet än innan.
 

Loffe

Medlem
Grundanledningen är väl egentligen att upprätthålla Dublinfördraget vilket säger att asyl skall sökas i första ankomstland för att bedömas där. Det är ju detta man släppt på när det kom en stor flyktingström på kort tid, vilket först länder som Grekland och Italien gjorde då de i många fall är första ankomstland.
 
Toppen