In flight-version av "Up In the Air"?

Diskussion i 'Övrigt' startad av lnixon, 31 Januari 2014.

 1. lnixon

  lnixon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu blir jag förbryllad. Jag upptäckte just att Up In the Air finns på Netflix och började titta på den. Men så slås jag av att det faktiskt är American Airlines Ryan flyger med.

  Förra gången jag såg filmen var som in flight entertainment 2010, jag tror det var på en Lufthansa-flight Frankfurt-Philadelphia, och jag är nästan, nästan helt säker på att det inte var American då, utan ett fiktivt flygbolag där man i post production hade gjort om planens exteriör så att de blå-röda-linjerna var... gröna, tror jag.

  Är jag knäpp, eller gjordes det en särskild in flight-version av filmen där man anonymiserade flygbolaget?
   
 2. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
 3. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Låter mer som att du har tittat på filmen via sån där gammal fin tjock-TV av årgångsmodell där färgerna kalibrerades senast nån gång på 80-talet ;)
   
  1 person likes this.
 4. lnixon

  lnixon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag skulle ha tackat nej till den där absinten.
   
  simon_says91 och Murre gillar detta.
 5. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det står ju ganska tydligt i början på filmerna man ser ombord på flygplan "THIS MOVIE HAS BEEN MODIFIED FROM ITS ORIGINAL FORMAT". Så Lufthansa kan mycket väl ha censurerat bort American Airlines loggorna.
   
 6. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag såg delar av filmen ombord på British Airways (i ekonomiklass med enastående dålig skärm) och är ganska säker på att det var ett fiktivt bolag då men tänkte på att det liknar American Airlines. När jag senare såg filmen ombord på American Airlines så var det definitivt en enda lång reklamkampanj för American Airlines. Har inte sett filmen "på land" men det verkar ju som om det är American Airlines som porträtteras där.
   
  1 person likes this.
 7. Du menar nog "modified from its original version", annars syftar det mer på bildformatet och inte innehållet. Minns även att när jag såg Sherlock Holmes 2 som inflight movie att det var ett gäng scener som saknades.

  Re-edited film - Wikipedia, the free encyclopedia
   
  2 personer gillar detta.
 8. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kommer ihåg filmen som en produktplacering av American Airlines. Har endast sett den på landbacken, inte ombord någonstans ...

  "Rainman" är väl troligen den mest kända av modiferade filmer, speceillt en bortklippt scen, när den visades som in-flight-entertainment ombord på vilket flygbolag som helst.
   
  1 person likes this.
 9. Jag har minne av att den är American Airlines rakt igenom när den släpptes på blueray/mkv ska kolla upp det igen när jag kommer hem
   
 10. Det heter väl "Product placement" i film och TV branschen, en form av sponsring som har växt under senare åren. Titta bara på Solsidan i Sverige :)

  Jag tycker ha läst att Jason Reitman som filmskapare tänkte skapa en autentisk upplevelse och inte ha ett fiktivt bolag. Detaljerna som Concierge Key och annat stämmer, och alla besök i t.ex. Admiral's Club är autentiska lounger.

  Notera även Hilton, där t.ex. Miami Hilton Airport spelar en stor roll i filmen..

  Sedan är det väl kanske dags att fundera på en del som jag tycker Reitman förmedlar väldigt bra i filmen: ensamheten som en road warriors kanske känner. Jag har haft två Ryan Bingham år, ett i Europa och ett globalt.. Vet inte om jag vill göra det igen :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×