IATA spår 3,6 miljarder flygresenärer globalt år 2016.

Diskussion i 'Övrigt' startad av Swisser, 6 December 2012.

 1. Swisser

  Swisser Medlem

  Enligt IATAs senaste prognos (se nedan) kommer vi att bli betydligt fler som flyger inom de kommande åren. Det borde innebära ett stort behov av ny flygplan, flygplatser och flygplatsutbyggnader. För att minska trängseln på de internationella flygplatserna så måste nog fler och fler flygbolag investera i stora moderna flyplan typ Airbus A380. För oss flygentusiaster blir det antagligen en mycket spännande framtid med många nya möjligheter för att mätta vår flyghunger.

  The International Air Transport Association, IATA, spår att antal flygresenärer når 3,6 miljarder globalt år 2016. Det skulle innebära en ökning 29 procent, eller 800 miljoner passagerare, från de 2,8 miljarder resenärer som flög år 2011. Enligt en ny prognos för åren 2012-2016 från branschorganisationen IATA.

  - Av de 800 miljoner nya resenärerna spås cirka 500 miljoner resa inrikes medan 331 miljoner nya passagerare spås flyga utrikes.
  - Tillväxtekonomier i Sydostasien, Latinamerika och Mellanöstern kommer se den starkaste ökningen i passagerartillväxt.
  - Nästan en fjärdedel, totalt 193 miljoner, av de nya passagerarna kommer att resa inrikes i Kina eller till och från destinationer i världens näst största ekonomi.
  - Nästan hälften av den totala ökningen väntas från regionen kring Asien och Stilla Havet.
  - USA kommer dock fortsätta att vara den största flygmarknadenbåde sett till inrikesflyg och utrikesbaserade anslutningar.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×