Hyrbil från New York till San Francisco

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av kexxcream, 19 Mars 2014.

 1. kexxcream

  kexxcream Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Planerar en road trip med några vänner från New York till San Francisco mellan 22 juni och 14 juli. Skulle gärna vilja be om hjälp vad man ska tänka på och om jag har förbisett något. I samtliga sökningar har jag tittat på standard SUV.

  Har först tittat på BAs biluthyrning för ovanstående datum och det var rent absurda priser.

  Tittade sedan på Drive USA och det såg lite bättre ut: DRIVE-USA | Great Deals on Rental Cars in Florida, California, New York, and the United States. Kostnad: €871 + $500 envägsavgift (totalt cirka 10 800 kr)

  Gick vidare med att undersöka och jämföra med US Rent Car Car Hire USA | usrentacar fast det slutade med att priset drog iväg rätt snabbt. Kostnad: 13 600 kr + envägsavgift på $700 (totalt cirka 18 000 kr)

  uDrive (United States Car Hire America Car Rental USA Rent A Car Dollar Hertz Avis Budget Compare Cheap US Car Hire) had mer generösa priser men inte när det gäller SUV. Kostnad: 14 130 SEK

  Någon som har erfarenhet av att åka från New York och köra hela vägen till San Francisco? Eller har erfarenhet av envägsbilhyra i USA? Det som efterfrågas är bra priser för SUV men går också bra med exempelvis Dodge som kan hantera grusvägar.
   
  Last edited: 19 Mars 2014
 2. lnixon

  lnixon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ni är säkra på att ni vill köra hela vägen?
   
  1 person likes this.
 3. kexxcream

  kexxcream Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  100%. Från New York tänkte vi sikta in oss på DC och därifrån norr mot Niagara och sedan väster till Chicago. Därifrån tänkte vi dra igenom Route 66 vilket jag har fått information från folk som har kört rutten att man behöver 2-3 veckor på sig. Vi är tre personer så det får lov att kosta för en sådan resa men är mer ute efter information som jag kan ha förbisett när man kör i USA.
   
 4. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Ebilhyra har jag använt mycket (ex en helt ny Dodge Durango från Seattle till Las Vegas). Alla envägshyror får en extra avgift som betalas lokalt på plats, och ingår inte i bilhyran. Avgiften brukar vara på ca $400-500.
   
 5. lnixon

  lnixon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 6. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Det kan vara en god idé att gå med i Motormännen | Bila i USA. Genom dem har du tillgång till rabatter, bra generell info, kartor samt deras amerikanska motsvarighet aaa.
   
  1 person likes this.
 7. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Det hade hjälpt mycket om du hade kunnat berätta i vilket härad priserna du fått fram är. Det känns ju tokigt att jag ska söka på samma sajter som du redan gjort för att få fram priser.

  I alla fall: På Hertz (via svenska sajten, Amex CDP) landar jag på knappt 11 000 kronor för en SUV, då med försäkring och envägsavgift inkluderat.
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Använd INTE de där skojarna om du vill få något som liknar det du bokat. De likställer tex en cab med en icke-cab. Det är det mest oseriösa hyresföretag jag stött på och de tar inget som helst ansvar för när saker går snett.
   
 9. hallgren

  hallgren Medlem

  Budget tar drygt 8000 för en "Standard SUV" med BCD H033103. En "Intermediate SUV" kostar runt 7000.
   
 10. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Har fungerat riktigt bra för mig. Fick till och med en personlig kontakt med direkt mailadress som hjälpta till flera gånger. Använde det i USA tror jag 4 gånger medan jag var där, och även använt i Sverige och Portugal. Har jag bokat via andra företag (t.ex. Hertz) har allt abra varit sämre och dyrare.

  Men, det är ju lite som att boka en flygresa via en resebyrå, så jag antar att om något går riktigt snett kan det bli problem.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×