Hur snabbt uppdateras statusen inom oneworld?

Diskussion i 'Oneworld' startad av gunry, 21 Augusti 2014.

 1. gunry

  gunry Medlem

  Har en bokning med American Airlines på söndag, GOT-DFW-ONT i economy. Jag blev oneworld Emerald i tisdags, via BAEC. Sidan på British Airways.com är guldig och fin, men det verkar som att American Airlines ännu inte vet om att jag är Emerald. Försökte nämligen boka säten i Main Cabin Extra och jag får fortfarande upp en kostnad på 65/68 $ per plats.

  Någon som har erfarenhet av detta, och vet ifall jag kan förvänta mig några platser i MCE?
   
 2. gunry

  gunry Medlem

  Kan väl förtydliga att jag ringde upp American Airlines i ett försök att lösa problemet. Agenten hävdade först att det inte fanns någon MCE på flighten (o_O), och sedan att jag skulle försöka boka online. Något som bevisligen inte funkar (annars hade jag ju inte ringt).

  Rättelse: Rutten skall givetvis vara GOT-LHR-DFW-ONT.
   
 3. Jag hade problem med det (fast status hos American Airlines) förra året och det tog flera veckor innan det uppdaterades. Fick aldrig svar på vad orsaken var. Andra gånger har det gått fort (mer eller mindre direkt när status ändrats hos bolaget).
   
 4. gunry

  gunry Medlem

  Ringde upp guldlinjen på British Airways och de uppdaterade informationen hos American Airlines. Problemet löst. Nu ska man bara ta sig igenom AAs onlineverktyg för att reservera platser, som fungerar tämligen kasst.
   
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror det ligger till så här: Om du redan har en bokning där ditt British Airways-nummer ligger inlagt fast med en gammal status kommer bokningen inte reflektera din nya status förrän den släpps till incheckning.

  Jag har på FlyerTalk läst om folk som tar bort sitt FF-nummer från bokningen och lägger till det senare - men risken för annat strul verkar vara stor. (Detta problem verkar förvisso mest röra bokningar inom Star Alliance.)

  Det som dock verkar lite mystiskt är att du borde redan som British Airways Silver-medlem (oneworld sapphire) kunna välja MCE-platser så vitt jag vet. Så det verkar vara frågan om American Airlines överhuvudtaget ser din status - eller så är det British Airways-segmentet som rör till det i bokningen...
   
 6. gunry

  gunry Medlem

  Tack för tipset, även fast det löste sig genom telefon på British Airways (förstår att du författade ditt svar innan jag postade min update). Angående ditt sista stycke så gick jag direkt från British Airways Bronze till Gold (1200 TP på en resa).
   
 7. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ah, det förklarar saken. Skönt att det löste sig. Förhoppningsvis behöver du inte ens sitta där utan American Airlines flyttar fram dig några rader :). Men tyvärr är väl inte chansen enorm med tanke på alla med status hos American Airlines som uppgraderar sig med poäng eller certifikat.
   
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Just upgrades är svåra hos American Airlines som OWS - de har för många egna eliter.
   
 9. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Japp och dessa eliter har alla fria uppgraderingar på inrikesflyget :)

  På utrikesflyget verkar det dock inte riktigt vara lika hårt reglerat utan där verkar "utbölingar" med Emerald ibland bli uppdaterade före AAs med lägre status
   
 10. gunry

  gunry Medlem

  Flighten DFW-ONT är ju på dryga två timmar så överlever det. Får hoppas på en uppgradering mellan LHR-DFW, men nu när vi sitter i MCE så är det mest centrala för en 194 centimeter lång undertecknad fixat: benutrymme.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×