Hur många segment och stopover tillåter Miles & More på one-way resp return award tickets?

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Swisser, 30 Januari 2013.

 1. Swisser

  Swisser Medlem

  Det är fortfarande oklart för mig hur många segment och stopover Miles & More tillåter på awardtickets med användande av deras miles för antingen en resa med enbart Lufthansgruppen flygbolag resp Staralliancebolag. Jag har tittat på gamla tråder på BC samt på Flyertalk, men informationen verkar ej vara uppdaterad sedan M&M tillåter en att boka OW-tickets till halva RT-priset. Det jag är intresserad av är deras vanliga awardresor och ej deras "3 Regions awards".

  Om det är någon som vet vad som gäller skulle jag och antagligen flera andra uppskatta om ni kunde vara så vänliga och dela med er av era erfarenheter/kunskaper!
   
 2. Här hittar du mer information om byte och stopover på bonusresor mer Miles&More miles.

  New transfer and stopover rules for Star Alliance awards on LH - FlyerTalk Forums

  siffror x 1.000 miles
   
 3. Swisser

  Swisser Medlem

  Dr. Miles,
  Jag har redan sett detta inlägg på Flyertalk, men det är ju urgammalt från okt 2004 och jag tror ej att det gäller längre (i alla fall inte fullt ut). Jag har sett andra inlägg där de säger att man har rätt till en stopover på både ut- och hemresan. För min del verkar det vara ett totalt virrvarr, med olika inlägg som påstår olika saker. Det hela blir inte bättre av att att medarbetarna på M&M servicecenter inte själva verkar verkar veta vad som gäller. I M&M terms och conditions hänvisar de dock till dem "Please ask your Miles & More Service Team for the current Terms & Conditions.". Vilken soppa.

  Är det någon som har up-to-date information!
   
 4. Det som står stämmer ganska väl med den verklighet jag har. T.ex. senaste resa till USA för 105 000 i affärsklass var rutten:
  ARN-DUS-EWR
  Stopover
  EWR-FLL destination

  MIA-EWR-DUS-ARN

  Det var ungefär "max" vad man fick göra. Allt ovan stämmer med min erfarenhet senaste 10 år... Ring SEN linjen i Tyskland om du har numret, där får man alltid riktiga svar...
   
 5. Swisser

  Swisser Medlem

  Senator,

  Har du provat/frågat om det går att göra en stopover på såväl ut- som hemresan?

  Hur mycket fick du lägga till för att täcka flygbränsletillägg, flygplatsavgifter, etc. för denna bonusresa i affärsklass - M&M lär ju vara dyra?
   
 6. I mitt fall behövdes inte det.

  Ca 3 500kr som är vad British Airways och AF/KLM har tagit för motsvarande resa
   
 7. Ett tillägg, du kan ha open jaw... Så om du känner att en stopover till krävs, välj då en sträcka där du kan köpa till en billig envägsresa. Så i mitt fall köpa till MIA/FLL/PBI-ORD extra och kliva på i ORD på M&M biljetten.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×