Hur kreativ kan man vara med en Miles&More bokning tur och retur?

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av henrik l, 29 Maj 2015.

 1. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  I våras bokade jag GOT-FRA-BOM enkel i Lufthansa F och detta kan man ju bara göra på nätet. Det var inga problem att få tag på det jag ville då. Men nu fortsätter jag samla miles i korgen och funderar på en F tur till Asien tur och retur någon gång i framtiden. Man kan ju göra en simpel bokning på websidan. Men säg att jag vill ta exEU-TYO-SIN-BOM/DEL-FRA/MUC-GOT/FCO/PMO. Vilka möjligheter har dom på M&M och få till en sådan resa som då skulle inkludera ANA F TYO-SIN och SQ-suites SIN-BOM/DEL?

  Nu flyger ju @Senator sällan österut, jämfört med västerut:) men du, eller någon annan kanske har lite input hur kreativ man kan vara med M&M, samt vilken roll FTL, eller SEN status spelar för möjligheterna att vara kreativ.
   
 2. Får du som FTL boka F på Lufthansa och Swiss längre? Alla transit som går via en 3:e zon räknas som 3 Region Award. Så EU-Norra Asien-Indien-EU blir jäkla dyrt.

  Jag vet inte vilka restriktioner som finns på andra bolag med Lufthansa, men jag tror att access till Lufthansa och LX F awards är begränsade till SEN och HON.
   
  henrik l gillar detta.
 3. Som @Senator säger, det blir three-region flight award och det är inte förmånlig alls.
  185.000 miles i Business class, 290.000 miles i First class.
  Miles & More - Star Alliance three-region flight award

  Enligt Lufthansa Miles&More FAQ tråden på FlyerTalk, kan man ha max 3 segments per riktning samt 1 stopover per riktning är tillåten (dock ej i regionen där avreseorten tillhör) när man bokar Two region award.

  M&M Flight Award Booking - FAQ and Help Thread - FlyerTalk Forums
   
  henrik l gillar detta.
 4. Swisser

  Swisser Medlem

  Det kanske skulle löna sig att du flyger lite längre i första klass.

  Det kostar 210k miles T/R till Asien resp 290k miles T/R till New Zealand, Australien, Oceanien eller för en three region award.

  Merkostnaden på 80k miles för att komma ända till New Zealand, Australien, Oceanien verkar vara en bra deal.

  Merkostnaden på 80k miles för en three region award är i mitt tycke en bra deal om du vill flyga till tex både Asien och New Zealand, Australien, Oceanien. Detta gäller för denna typ av award: 4 legs and one stopover per direction. Du skulle då antagligen tex kunna flyga ARN-FRA-SIN (stopover) -SYD-AKL (destination) -TOY-HKG (stopover) FRA-ARN. Eller någon annan rutt som passar dig bättre med fyra legs och en stopover i varje riktning.
   
  Crater2 gillar detta.
 5. Din routing passerar både South East Asia och Far East (förutsatt att du menade Tokyo när du skrev TOY) därför vet jag inte om det räknas som three region award.
   
 6. Swisser

  Swisser Medlem

  Dr. Miles, jag tror det ska vara möjligt jag har nämligen läst detta på något forum (kommer tyvärr ej ihåg var) "You can touch different regions on the inbound and outbound (you are allowed to do this: A->B->C and then on the way back C->D->A). Some agents have said you can touch as many regions as you like making it a 3+ region award." Det är väl bara för henrik I att kontakta Miles&More och fråga betr den routing han skulle vilja göra.
   
  henrik l gillar detta.
 7. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svaren, nu har jag lite idéer om hur jag ska förhålla mig.

  @Senator, jag bokade GOT-FRA-BOM i F på Lufthansa sent förra året och flög nu i april. Tror jag hade nått FTL vid bokningen. Sant att LX F är blockerat om man inte är minst SEN, men Lufthansa F skall väl fortfarande vara öppen även för kastlösa?:confused:
   
 8. Stockholmer

  Stockholmer Medlem

  Ort:
  HAM
  Jag är FTL och kan boka Lufthansa First men inte LX First. Sedan 2014 erbjuder LX bara SEN och HON F-award-bokningar.
   
 9. Stockholmer

  Stockholmer Medlem

  Ort:
  HAM
  Jag tar tillbaka det där med LX First. Jag ringde precis till Miles & More och ville göra en testbokning från ARN till SFO och då bekräftade kvinnan jag pratade med att jag kunde flyga med Swiss i First över Zürich till SFO.
   
  jumbooze gillar detta.
 10. Flying P

  Flying P Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är rädd att kvinnan hade fel. Har inte hört om någon sådan ändring, men det kan ju vara att de ändrat reglerna så att det är en icke publicerad benefit för FTL.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×