Hur bli av med försäkringar?

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av drW, 5 Mars 2014.

 1. drW

  drW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vanligtvis vill man vara bra försäkrad när man hyr bil men jag har Handelsbankens Platinumkort och skulle ibland vilja ta bort ingående försäkringar då de är dyra och jag har ett skydd upp till 200000kr på kortet. Hyrde senast igår en bil på Hertz som för två dagar kostade 1200kr varav 300kr var försäkringar som jag egentligen inte behövde. Det här borde någon av er erfarna resenärer ha en lösning på!
   
 2. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Du måste be hyrbilsfirman ta bort försäkringarna ur din profil alternativt be om detta varje gång du hämtar ut bilen. Det går inte att ta bort vissa försäkringar på egen hand och hyrbilsfirman kan inte heller göra detta över telefon. OBS! Helghyror och andra paketlösningar etc. blir ofta dyrare utan försäkring så man bör alltid kolla in alternativen både med och utan försäkring.

  OM din kortförsäkring endast täcker upp till 200.000:- även i t.ex. USA så skulle jag nog fortsätta betala för försäkringar. 200.000:- är ingenting den dagen man råkar köra ihjäl någon här i USA. Min Centurionförsäkring täcker mångmiljonbelopp och inte ens det är garanterat tillräckligt i händelse av att det värsta tänkbara inträffar. Men på de höga försäkringsnivåerna törs både jag och min sambo iaf "chansa" och köra helt "oförsäkrade" här i USA. I Sverige räcker kanske dock några hundratusen?!
   
 3. drW

  drW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Försökte få bort försäkringarna vid uthämtning men det gick inte. Håller helt med dig om tex USA, där är jag hellre lite överförsäkrad. Kortförsäkringen jag har duger dock till ganska höga självrisker! Tycker att försäkringar vid bilhyror är lite av en djungel.
   
 4. Alx

  Alx Medlem

  Ort:
  Malta & NYC
  Land:
  Sverige Sverige
  Det låter skumt. Vi brukar kunna plocka bort försäkringarna när vi hämtar ut bilen även om de blir fundersamma och poängterar att vi är helt oförsäkrade. De blir ofta lite extra osäkra just här i USA av förståeliga skäl!

  Enda gången det inte brukar fungera att ta bort försäkringarna är om vi har bokat en helghyra eller liknande eftersom försäkringarna då är en del av paketpriset.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×