Senaste nytt

Hotelltips i Phuket för sol och bad?

Alf

Medlem
Bra Malu att du tog upp tråden. Jag har också en bokning med TG över nyår, lyckades få två platser i deras C klass till HKT. Jag tillhör inte heller fansen på att bo i Phuket så jag vill också ha ett bra och lugnt hotell och ser fram mot lite tips i denna tråd. Jag har en bokning på Paradise Koh på Koh Noi Island. Det är lite delade meningar om stället men verkar lugnt. Avslutar med ett par nätter på Hilton i Phuket om planeringen håller. Kan också tänka mej ett par dagar i SIN och hemresa därifrån med TG via BKK. Jag brukar ofta välja Hua Hin som har ett bra Hyatt hotell om man har businessklassrum med trevlig gratis dryck och smårätter mellan 17-19. Tyvärr är stränderna i Hua Hin ganska risiga så jag föredrrar poolen. Jag ser gärna fram emot fler bra tips på bra hotell i området kring Phuket.
 

Swisser

Medlem
Malu,
När exakt kommer du att vara i Phuket?

Jag håller inte med Björnström betr JW Marriott Khao Lak och Phuket. I påskas var jag både i JW Marriott Khao Lak och i JW Marriott Phuket Resort & Spa. För mig var Khao Lak ok, men inte mer. Det var fullt med ryssar på anläggningen och allt hade lite väl mycket charterstuk för min smak. JW Marriott i Phuket är en pärla som alltid kommer högt på diverse rankings av de bästa lyxhotellen i Asien. Hotellet ligger bara ca 15-20 min taxiresa från HKT direkt vid Mai Khao beachen som är ca 15-17 km lång och nästan inga människor där. Enligt min erfarenhet ett perfekt ställe för avkoppling, god mat, toppen service och lyx. Deras spa är i världsklass.
 

Malu

Medlem
Vi är där i tre veckor, från lucia till efter nyåret - så vi kommer säkert vilja byta boende ett par gånger...
Dessutom behöver vi två rum, då vi är 6 personer.

Har redan spenderat alldeles för mycket tid på diverse boknings, hotell och jämförelsesajter. Att boka flyg är hur enkelt som helst i jämförelse med att hitta rätt boende, tycker jag.
 

Svenska73

Medlem
Alf,
Om jag minns rätt så ligger inte Hilton vid stranden utan uppe på en höjd. Har kört förbi det hotellet ett antal ggr. Om ni vill ha det gamla, icke exploaterade så skulle jag satsa på Nai Yang. Stranden är naturreservat ich jättefin. Åller med om att JW Marriott i Phuket är en pärla. En av de bästa frukostarna...undvik Patong minus en visit til Jungceylon för lite shopping. Om ni hamnar i Panwa så finns det en otroligt good sushi restaurang på Phuket Town mall. Billigt och super god sushi. Zen heter den om jag minns rätt. Silk restaurang i Kamalaområdet är också värd en visit.
 

Traveller

Medlem
Om du vill ha bra info om Thailand, Phuket. Kontakta Anders Palm på Thailandspecialisten. Hälsa från hans gamla klasskamrat Michael.
 

David

Medlem
Intressant tråd, skall själv ner till Phuket-området mellan jul och nyår. Lutar åt ett par-tre nätter på JW Marriott Khao Lak och sedan några på JW Marriott i Phuket innan färd vidare nånstans.
 

Harnos

Medlem
Rekommenderar JW Khao Lak varmt, var där feb 2011 och har bokat 2v feb 2013, se till att få pool access rum, gör en stor skillnad på helhetsintrycket enligt mig. Endast ett fåtal Ryssar när vi var där men kanske har dom hittat dit nu?
 

Malu

Medlem
Om någon är nyfiken på utfallet så blev det fyra hotellstopp bokade;

- Cape Panwa Hotel (nyrenoverat till vettigt pris)
- Grand Centrara Resort, Krabi (kampanjpris som faktiskt sträcker sig över jul/nyår!)
- Conrad Centennial, Singapore (Hiltons Great Getaway-kampanj)
- Dewa, Nai Yang (nära flyget hemåt...)

Då vi är sex personer så fick rumstyperna avgöra en hel del: två personer plus extrasäng i två rum blir klart billigare än tre dubbelrum...

En följdfråga: Vi skulle vija skicka ett par väskor direkt från hotellet på Krabi till Dewa och slippa släpa på allt till Singapore. Vad är bästa sättet att ordna detta? Ska man fråga hotellet som man åter FRÅN, det man åker TILL, eller anlita någon helt annan?
 
Toppen