Hotell på Malta för badsugna

Diskussion i 'Hotell' startad av RickardG, 20 Maj 2015.

 1. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fru och äldsta sonen, 11 år, ska till Malta den 4/8 - 9/8 och vill bo på ett hotell med bra/stor(a) pool(er) och gärna tillgång till bad i hav. Uteliv, läs bar/nattklubb är helt ointressant, däremot vill de såklart gärna äta bra på hotellet eller i närheten samt gärna ha några affärer inte allt för lång bort.

  Budget: det vore trevligt om det inte drog iväg alltför mycket över 2000kr/natt. Ingen status finns för någon specifik kedja. Jag har läst att Hilton i St Julian och Radisson i Golden Bay kan vara två bra alternativ (har dock ej kollat priser). Hilton, ligger inte så isolerat. Radisson, strand runt hörnet. Vilket skulle ni välja och varför? Har ni andra förslag att titta på?
   
 2. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hade helt klart valt Radisson om man jämför det med Hilton med tanke på dina preferenser. Själv föredrar jag att bo i Sliema då jag tycker det är mysigare och lugnare. De gånger jag besökt Malta har vi 3 av 4 gånger valt att bo i Sliema dock på ganska enkla hotell. Vi brukar på kvällen vandra längs promenaden mot St Julian och sätta oss på någon restaurang och äta. Har bott på Rocco Nettuno Suites och Diplomat hotel i Sliema dock så uppfyller de inte dina krav för pool. Har även bott på Radisson i St Julian och de har en bra pool
   
  RickardG gillar detta.
 3. Charlie D

  Charlie D Medlem

  Jag gillar Westin Dragonara. Dock tycker jag maten generellt på Malta hamnar klart i lä i jämförelse med sina medelhavsgrannar.
   
  Sealord och RickardG gillar detta.
 4. Timotey

  Timotey Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har aldrig bott där men gått förbi ett när man besökt casinot, ser fint ut. Håller dock inte riktigt med angående maten visst det maltesiska köket är ingen höjdare men har hittat restauranger med bra italiensk mat och även bra kött restauranger.
   
 5. mcleif

  mcleif Medlem

  Jeg har boet på Radisson. Absolut et af de bedre hoteller på Malta, men selvom det er blevet renoveret, vil jeg sige, at det nok ikke er det mest moderne Radisson. Det havde nok været på toppen for 10 år siden. Flere steder står det som 4,5 stjerner, men jeg vil sige 4 stjerner. Der er gode muligheder for at spise og en hyggelig bar. Frukosten -buffeten er ganske fin, men absolut ikke mere end det. Hotellet ligger meget stille få minutter fra centrum af St. Julians.

  Badning sker fra klipperne ved hotellet eller fra den lille stranden, som ligger 5 minutters gang fra hotellet. Dog er St. Julians en by med fest og høj musik, så stranden er stille frem til omkring kl. 12, hvor de unge festende er stået op og kommer på stranden. Fra om eftermiddagen er der fuld gang på stranden med høj musik og godt humør.

  Vil man have en rigtig badeferie, så skal man enten bo ved Golden Sands, som er én af de to bedste strande på Malta. Her ligger er Radisson også. Der er ret stille her, men et par beach bars og restaurants på stranden. Der kommer en del turister, men også mange lokale, for at besøge stranden. Det tager 5-10 minutter at komme til St Pauls Bay/Bugibba, som er nærmeste by. En del englændere, men ret hyggeligt, hvis man finder de gode restauranter.

  Den anden gode strand er Mellieha, hvor der også er ret stille. En lille hyggelig by tæt på men man skal gå 10 minutter op ad stejl bakke eller tage taxa, hvis man skal spise udenfor hotellet. Her er Seabank Resort & Spa et lækkert og nyt hotel. Det er dog med all-inclusive.

  Jeg håber, det kan bruges. Malta har gjort et meget stort indtryk på mig. Det er et rigtigt godt alternativ til de klassiske charter-destinationer. Her er meget lokalt, man kan sproget, befolkningen er meget civiliseret, den lokale mad er meget lækker (inspiration fra Afrika og Italien). Her er meget gode vine fra nogle få vingårde på øen. Her kan man tage ud og smage vine og evt. købe med hjem. Jeg synes, det er et must at leje bil på Malta. Dog kører de i venstre side (som i Sverige tidligere). Det er rigtigt nemt, men måske man lige skal køre en ekstra runde på parkeringspladsen, inden man kører ud i trafikken. Jeg foretrækker selv en bil med automatgear, så jeg ikke skal forsøge at skifte gear med venstre hånd.
   
  Nikje, slugger4567 och RickardG gillar detta.
 6. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Seabank ser intressant ut också, men det ser svårbokat ut... Jag pingar @Alx också och hoppas på några tips!
   
 7. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu har hustrun bestämt sig för att det blir Radisson i Golden Bay. Har ni några tips om på vilken site jag hittar billigaste bokningen (avbokningsbar)? Billigaste jag hittat den 4/8 till 9/8 är 10897 kr inkl frukost på zleepinghotels.se.

  Finns det något sätt att skaffa status så de kan få rabatt, uppgradering eller annat genom att t.ex. köpa ett par aktier i rätt bolag etc.?
   
  mcleif gillar detta.
 8. MartinH

  MartinH Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Det var ju ett väldigt bra pris jämfört med att boka på clubcarlson.com, 18952 kr ska dom ha. Läge att testa med BestRateGuaranteed då! Club Carlson Best Online Rates
  Lyckas det så blir det 25% billigare.
   
 9. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Amoma.com vill ha 9600 kr och jag kan avboka för 360kr fram till en vecka innan så det verkar inte helt fel. Samma sak gäller zleepinghotels.se så de går inte att jämföra med best rate guarantee tyvärr.
   
 10. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, 200 aktier (är det väl) i Rezidor ger dig guldkort på Radisson.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×