Hongkong första gången - två hotell?

Diskussion i 'Hotell' startad av simeon, 10 Oktober 2016.

 1. simeon

  simeon Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har lyckats dra med min fru till Hongkong (min lilla MR) i november. Vi åker SK och är där från en söndag kl 07 till fredag, alltså 5 nätter.

  Det är första gången för båda i Hongkong och ingen av oss har varit i den här delen av världen (Kina med omnejd). Ledorden för resan är "återhämtning" och "god mat". Inte att se som mycket som möjligt på kort tid med shoppinghets insprängt. Det känns till exempel inte aktuellt med en utflykt till Kina.

  Jag tror att man först kan tänka sig en dags initial centrumvistelse. Och ägna en ytterligare dag åt blandade centrala sevärdheter. Efter ett par sådana dagar i folkvimlet misstänker jag att vi snarare vill dra oss tillbaka lite. Och där föddes idén om att välja byta hotell efter ett par nätter.

  Hotellet #1, som vi ankommer till, bör nog ligga nära ett "centrum". Är lite sugen på att inleda med en sunday brunch, t.ex. på IC eller Ozone (även om jag inte har bestämt mig för huruvida det är prisvärt). Efter det lär vi behöva sova ruset av oss. För att sedan kunna gå ut och utforska HK lite.

  Hotell #2 tänker jag mig är vår avslappning - ett par-tre nätter där vi slappar av till max. Vi är dock väldigt aktiva båda två och avslappning skulle gärna få innebär någon form av fysisk aktivitet. Jag har försökt leta upp något hotell där man kan spela tennis, utan resultat. Golf är inte alls intressant. Gym har de flesta hotell och vi kanske får nöja oss med det. Dock finns det en del berg och jag kanske borde öppna en ny tråd i en annan forumdel om sevärdheter, vandringsleder etc...

  Det finns en del hotell som har ett spa, vilket känns mitt i prick för de avslappnade nätterna (hotell nr 2). Fast det är svårt att veta vilka spa som är riktigt bra och vilka hotell som bara har ett spa för att kryssa i en checkbox. Tips? Mat är viktigt också - fast bra hotell brukar generellt hålla rätt hög klass på käket. Vi är inga lyxlirare egentligen utan gillar bara vällagad, god mat.

  Och så det här med budget. Exempel på hotell som faller inom budget för fem nätter den 27 nov - 2 dec är: Royal Garden, Kowloon Shangri-La, Harbour Grand Kowloon, ICON, Harbour Grand, Langham, Sheraton, Excelsior och InterContinental. Dessa ligger nämligen på ca 800-1200 kr/natten för ett billigt rum, vilket känns som en övre mjuk gräns.
   
  Brandten gillar detta.
 2. Little-steven

  Little-steven Medlem

  Ort:
  Shanghai
  För hotell #2 kan jag rekommendera Hyatt Regency i Sha Tin. Ganska schysst poolområde och gym. Hotellet har tennisbana och vad jag såg av andra aktiviteter erbjöd dom nån form av mountainbike tur. Hotellet ligger ganska långt bort men subway stationen university ligger kanske 500 meter från lobbyn, tar ca 40 min in till tsim sha tsui.
   
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Om dessa hotell finns för ett så lågt pris som 800-1200 är det bara boka. Väldigt billigt gör att vara Hong Kong, brukar vara minst det dubbla som pris.
  Framgår inte vilket InterContinental du avser men om det är det som är benämnt Hongkong så är det sjukt billigt. Det hotellet brukar som billigast ligga på ca 3000 kronor
   
 4. JacobGBG

  JacobGBG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För de priser du anger så skulle jag kasta mig på bokningsknappen. HK är sannolikt den dyraste hotellstad i Asien efter Tokyo och Singapore så för dessa drömpriser så ska du inte tveka många timmar.
   
 5. Kalle_Flygare

  Kalle_Flygare Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker också att priserna låter billiga. Nu kommer jag visserligen vara där över julhelgen, men jag bokade nyligen 4 nätter på ett budgethotell med minimala rum som heter Sohotel (ligger på ön) för 1200 kr/natten.
   
 6. Thornado

  Thornado Medlem

  @RobHK har vid några olika tillfällen pratat om olika vandringsrutter i Hong Kong, så han kanske kan komma med något bra förslag om ni vill ha tips på en mer aktiv sysselsättning en av dagarna.
   
  simeon gillar detta.
 7. simeon

  simeon Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, hemskt ledsen. Priserna är de dubbla - jag kollade för snabbt och blandade ihop saker och ting. De kostar alltså ca 2000 kr/natten.

  Då tar vi det här med budget igen... jag kan tänka mig ett hotell som ligger på 2k/natt ett par-tre nätter, men helst inte hela vistelsen. Tack för tipset om Hyatt Regency! Det ligger på ca 1400 kr/natt vilket känns prisvärt. Och tennisbana! Det hittade jag inte själv.
   
 8. Pany

  Pany Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Där finns crowne plaza hong kong kowloon east, ca: 1700 natten helt ok.
   
 9. simeon

  simeon Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu är jag inne på att anlända till 1-2 nätter på ICON (kanske med en Tesla-pickup). Det kostar ca 2500 kr/natt och kommer nog vara en häftig upplevelse att inleda resan med. Efter det skulle tre nätter på Hyatt Regency i Sha Tin kunna vara intressant. Känns väldigt prisvärt.
   
 10. Kevinator

  Kevinator Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Sha Tin är en bit utanför "stan"
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×